Quatre exalcaldes de Sant Quirze estan integrats en la junta electoral de la consulta del 28-F

Es dóna la circumstància que tots quatre van representar colors polítics diferents

Tot i que Teresa Font, Isabel Olesa i Miquel Àngel Sirera són els membres de la junta electoral des de la seva constitució, a principis de mes, Sant Quirze Decideix va decidir que la millor manera d'aprofitar l'experiència dels quatre exalcaldes era integrar-los dins la mateixa junta. Tots ells han expressat públicament el seu suport a la consulta del 28-F i han col·laborat, en alguns casos, i col·laboraran durant la jornada electoral, en d'altres –en funció de la seva disponibilitat, de la mateixa manera que els més de 200 voluntaris–, per vetllar perquè la votació gaudeixi de totes les garanties democràtiques.

Els quatre exalcaldes, que van representar partits polítics diferents durant el seu mandat, ja han fet una crida pública a la participació. Manel Sabés va destacar que «uns podran estar a favor i uns altres, en contra, però en tot cas és molt bo l'exercici de poder participar en una consulta com aquesta». Per la seva banda, Antoni Tuà es va fer ressò que «realment la intervenció dels ciutadans ha de ser més freqüent, més propera i d'una manera més directa com aquesta consulta representa». Sebastià Ruiz va valorar que «la mateixa societat de Sant Quirze s'hagi sabut organitzar per fer el referèndum», tot deixant clar que «és tan important que Catalunya es plantegi opinar sobre el seu futur com la resposta que hi pugui haver». I Elisabeth Oliveras va dir que «la consulta, pacífica i molt organitzada, ens porta a plantejar què és l'independentisme i per què té partidaris».

D'altra banda, el dia de la consulta caldrà demostrar la residència a Sant Quirze amb el DNI, passaport, targeta de residència, carnet de conduir o volant d'empadronament.

Una jornada festiva

En total hi haurà 13 meses electorals habilitades: 11 a La Patronal i 2 a Les Fonts, concretament al local del carrer Influència de la Riera número 9. Pel dia de la consulta també s'ha preparat un seguit d'actes a la plaça Anselm Clavé –al costat de La Patronal– amb la següent previsió d'horaris: esmorzar popular amb xocolatada (10h); joc de bitlles catalanes (de 10h a 12h); jocs infantils (d'11h a 14h); poesia i música (13h); dinar popular (14h) i música en directe (16:30h). A més, les votacions coincidiran amb la passada de Sant Antoni Abat. Durant tota la setmana es van distribuir volants informatius a totes les llars del municipi, i els organitzadors han col·locat pancartes als punts més estratègics de la població. Pel que fa al vot anticipat, ja s'han comptabilitzat uns 200 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.