Política

Guillem Cusí hi torna a Llançà com a alcaldable d’ERC

L’assemblea local del partit hi revalida la confiança, després que ja obrís la llista el 2015 i fos alcalde un any i mig

Guillem Cusí tornarà a ser el cap de llista d’Esquerra a Llançà amb vista a les eleccions municipals del 2019. Així ho va aprovar ahir l’assemblea local d’ERC al poble, i el candidat va agrair “la confiança” de la militància i dels veïns que donen suport al seu projecte. “Encapçalo un equip humà que treballa amb molt d’esforç i dedicació per passar del Llançà per fer al Llançà que afronti amb garanties les necessitats i reptes d’ara i del futur”, va dir.

Cusí, nascut el 1976, ja va ser alcalde des del juny del 2015, gràcies a un pacte amb APL i el PSC, fins a la moció de censura que els socialistes, expulsats del govern després d’abstenir-se en l’aprovació del pressupost de 2017, van consumar amb el PDeCAT el gener d’aquell any.

El cap de llista d’ERC va insistir en aquest fet ahir, després de ser proclamat, per garantir que el partit és “l’única garantia de l’independentisme contra l’unionisme del 155”, en referència a la implicació que mantenen els edils del PSC en l’actual executiu, tot i que el PDeCAT de Pere Vila va descartar cedir-los al març el darrer any d’alcaldia.

Cusí defensa “l’experiència de govern” i va prometre treballar “per reactivar i transformar el poble, on no s’hagi de diferenciar entre un Llançà de primera i un Llançà de segona”.

Montse Rovira es presenta en societat a Platja d’Aro

A Castell-Platja d’Aro, Montse Rovira ja va ser confirmada com a cap de llista a principi d’abril per la militància local d’ERC. Substituirà Estel Rodríguez, alcaldable i portaveu en els darrers dos mandats, i per millorar el grau de coneixement que en tenen els veïns del municipi ahir va organitzar un acte a la plaça Lluís Companys, on va oferir “honestedat, capacitat de treball, una visió i perspectiva de dona i la base d’uns valors republicans” com a puntals del seu projecte.

A un any dels comicis, Rovira no va avançar gaires promeses materials, però va apostar per defensar “serveis públics” i no estar-se al càrrec “trenta anys com d’altres”, en al·lusió al llarg mandat discontinu de l’alcalde Joan Giraut. Per la seva banda, l’eurodiputat Josep Maria Terricabras va defensar l’aportació necessària dels edils d’ERC al moviment independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona