Política

Torrent suspèn el ple una hora, després que Cs s’hagi negat a tornar a posar un llaç groc que havia tret

Carrizosa treu un dels llaços grocs que recorda els diputats i exconsellers exiliats situat davant la bancada de Ciutadans

El president del Parlament i els portaveus acorden retornar el llaç groc però a un escó al costat de Quim Torra

El president del Parlament, Roger Torrent ha suspès aquest divendres el ple després d’una polèmica provocada per Ciutadans. Carlos Carrizosa ha tret un llaç groc que estava situat justament davant del seu escó al Parlament, però a la bancada que correspon al govern. “Aquest llaç no representa absolutament ningú no hi ha govern i demano que es retiri. No volem haver de tenir un llaç groc davant la nostra bancada”, ha dit Carrizosa que ha demanat la paraula per fer aquesta reclamació.

Torrent ha cridat diverses vegades l’atenció als diputats del grup de Ciutadans, que fins i tot ha arribat a agafar el llaç groc i a amagar-lo. Finalment i davant la negativa de Carrizosa de tornar el llaç groc a l’escó del seu davant, en una intensa picabaralla i amb la reiterada indiferència del diputat taronja cap al president del Parlament de Catalunya, Torrent ha suspès el ple.

“Els demano que això no sembli un olla de grills, ni un teatre o un pati d’escola. És la bancada del govern, s’ha posat aquest llaç com n’hi ha altres escons, i exigeixo que el tornin al seu lloc. Si no saben guardar respecte a aquesta institució i al president del Parlament... És el primer cop que els crido l’atenció. Després parlaré amb els grups parlamentaris No permetré que això es converteixi en un pati d’escola”.

Ha estat en aquest moment, que Carrizosa ha dit que com que ells tampoc volen que es converteixi en un pati d’escola, ell mateix treia el llaç groc de l’escó del govern.

“ Li exigeixo que torni a posar el llaç on era ... Li crido l’atenció”.... Davant la crítica de Ciutadans, que no paraven de parlar i la ignorància cap a Torrent, ja que Carrizosa s’ha negat a tornar el llaç groc, Torrent ha cridat els portaveus dels grups parlamentaris al seu despatx.

Amb el ple ja suspès, el mateix president Quim Torra s’ha dirigit als diputats de Ciutadans per parlar amb ells.

Finalment ha estat una diputada de la CUP la que ha agafat el llaç de la bancada de Ciutadans. Finalment ha estat el diputat Antoni Castellà qui ha tornat a col·locat el llaç groc a la bancada del govern, davant del grup de Ciutadans.

El retorn del llaç groc

Finalment després de la reunió de Torrent amb els portaveus dels grups i prop d’una hora després de suspendre la sessió, el ple del Parlament s’ha reprès. Primer, però, el president Torra ha fet el gest simbòlic de retornar el llaç groc que Carrizosa ha tret de males maneres a l’escó de la bancada del govern, però aquest cop, al costat de Torra i no davant la bancada de Ciutadans. Aquesta ha estat l’acord a que han arribat Torrent i els grups parlamentaris.

Fonts de la presidència del Parlament asseguren que a la reunió amb els portaveus, Torrent ha exigit respecte a la institució i ha advertit que no permetrà “ni un a sola falta de respecte més a l’hemicicle”, tot reclamant “respecte als símbols, especialment aquells que fan referència als diputats que veuen vulnerats els seus drets polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona