Política

Iceta demana a Torrent que encarregui un informe a lletrats del Parlament sobre mantenir el vot delegat de Comín

El líder del PSC considera que la situació judicial “ha variat” i pot fer canviar la consideració del vot delegat del conseller a l’exili

El líder del grup PSC-Units, Miquel Iceta, ha sol·licitat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que encarregui un informe als lletrats de la cambra sobre si cal mantenir la delegació de vot de l’exconseller i diputat d’ERC Toni Comín, atès que la seva situació judicial “ha variat”.

La Fiscalia belga va rebutjar ahir l’euroordre d’entrega a Espanya dels tres exconsellers catalans que són a Bèlgica -Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig- per “defectes de forma” en el procediment, en considerar que no té “equivalència” amb l’ordre de detenció estatal.

Després d’aquesta decisió, Miquel Iceta ha enviat avui a Torrent una carta, en la qual exposa aquesta decisió judicial belga i recorda que el passat 25 d’abril la Mesa del Parlament va desestimar les sol·licituds de reconsideració contra la delegació de vot de Comín.

“La justificació de tal acord -rememora Iceta- se sustentava en la interpretació de la Mesa que aquesta situació era homologable a la del diputat Carles Puigdemont i a la de persones que es troben en presó preventiva”.

Com també, recalca, la Mesa considerava que la delegació de vot de Comín “s’ajustava a les previsions de l’article 95 del reglament, donada la seva situació degudament acreditada d’incapacitat legal prolongada”; així com que el conseller “estava sota disposició judicial i, per tant, no es trobava tècnicament en situació de recerca i captura, fet que no contravenia les mesures cautelars de l’acte del Tribunal Constitucional”.

Iceta demana no obstant això a Torrent que, “atès que la situació processal actual de Comín ha variat”, prengui en consideració la possibilitat de sol·licitar un informe jurídic als lletrats del Parlament per “resoldre si amb el canvi d’aquestes circumstàncies es pot seguir aplicant el mateix criteri que va tenir en compte la Mesa en acordar la delegació de vot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona