Política

Afganistan

Almenys 48 morts en un atemptat suïcida atribuït a EI, a l’oest de Kabul

Almenys 48 persones van morir ahir i 112 més van resultar ferides en un atemptat suïcida contra un centre de registre de votants a l’oest de la capital afganesa de Kabul, segons l’últim balanç ofert per les autoritats. El portaveu del Ministeri de Salut Pública, Wahidullah Majroh, va indicar en un comunicat que 22 homes, 21 dones i 5 nens van morir per l’acció d’un suïcida quan esperaven per registrar-se en un centre electoral. Però “aquestes xifres no són definitives i podrien canviar”, va assenyalar el portaveu en el comunicat.

L’atac es va produir al voltant de les deu del matí, hora local (5.30 GMT) a l’àrea de Qala-i-Nazir, una zona de l’oest de la capital amb una gran població de minoria xiïta hazara, blanc habitual dels atacs d’Estat Islàmic (EI). Efectivament, l’acció va ser reivindicada per aquest grup en un comunicat difós a Telegram, l’autenticitat del qual ahir al vespre encara no havia estat verificada. En el text s’afirmava que un “màrtir” es va adreçar a un grup d’electors “heretges” i “politeistes”, i havia detonat una armilla amb explosius.

També ahir, al nord del país, un artefacte explosiu col·locat a la carretera va esclatar al pas d’un vehicle amb civils, prop d’un altre centre de registre electoral a la província de Baghlan. Tres dones, dos nens i un home van morir, i tres persones més van resultar ferides en l’explosió, d’acord amb un comunicat del Ministeri de Salut Pública.

El president afganès, Ashraf Ghani, va reaccionar condemnant els dos “atroços” atacs en un missatge a la xarxa social Twitter, en què també va anunciar que ha ordenat el suport de les institucions a les víctimes i els seus familiars. La setmana passada va començar el procés per actualitzar el padró per a les eleccions parlamentàries, ajornades durant més de tres anys i primera cita electoral des de les presidencials del 2014 al país asiàtic. Aquest any la capital afganesa ha estat víctima de diversos atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona