Política

L’alcalde de Verges, investigat per un delicte d’odi

La fiscalia de Girona l’investiga perquè creu que va relacionar una gran punxada de rodes amb la Guàrdia Civil

La fiscalia de Girona investiga l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), per fomentar l’animadversió cap a “la nació espanyola” i el cos policial. La fiscalia considera que Sabater, arran d’unes declaracions a diversos mitjans, hauria vinculat la Guàrdia Civil amb la punxada massiva de rodes a Verges. Des de la CUP es dona suport a Sabater i es constata que “la investigació judicial respon, un cop més, a la persecució política de l’Estat espanyol a tot el moviment independentista”. Ignasi Sabater, per la seva banda, va declinar ahir fer valoracions sobre aquesta decisió de la fiscalia, si bé va admetre estar-ne al corrent. La citació a la declaració està pendent de data definitiva als jutjats de la Bisbal.

L’acte vandàlic a Verges va tenir lloc la matinada del 4 d’octubre passat, quan, i en unes poques hores, van aparèixer punxades les rodes de 108 vehicles aparcats a la via pública del nucli. Però també una quinzena a Sarrià de Ter i una desena més a Medinyà. Una setmana després, el jutjat de la Bisbal d’Empordà va arxivar la causa per “falta d’autor conegut”.

El mateix dia dels fets, l’alcalde, Ignasi Sabater, va carregar durament contra els responsables d’aquest acte vandàlic, i ara la fiscalia de Girona hi veu un presumpte delicte d’odi i discriminació contra “la nació espanyola i la Guàrdia Civil”. I ho fa en considerar que Sabater ho relaciona amb forces i cossos de seguretat de l’Estat. En unes declaracions a El Punt Avui, Sabater sostenia, el mateix dia dels fets, que s’estava davant d’uns actes organitzats: “Són uns fets absolutament inacceptables. A més, estic absolutament segur que no estem davant d’uns fets aïllats. Estem en uns moments en els quals de dia uns van uniformats i de nit altres es mouen de manera incontrolada.”

La reacció no es va fer esperar, i la societat civil gironina es va mobilitzar per ajudar els afectats per la bretolada. En aquest cas van ser tallers mecànics i de reparació de pneumàtics, que es van oferir per arreglar gratuïtament les rodes als propietaris afectats.

Amenaces de mort

El 12 d’octubre, pocs dies després de la punxada, i amb bona part dels treballadors municipals fent feina al consistori, una de les administratives va atendre una trucada en què un anònim demanava, en castellà, per l’alcalde. Aquest anònim va continuar dient que, després de la punxada massiva de rodes de vehicles, les pròximes punxades serien “a la panxa” del batlle. Sabater va explicar que el número havia quedat registrat a la centraleta municipal i va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que van intensificat la vigilància al municipi. L’única notícia que té ara per ara sobre aquest fet és que es va obrir un procediment judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona