Sant Quirze Decideix esgotarà totes les vies per poder fer la consulta a La Patronal

Un informe del secretari ho desautoritza, però l'Ajuntament demanarà l'opinió a la Subdelegació del Govern

«Ningú no ens pot negar el dret a fer servir els edificis municipals perquè els paguem amb els nostres impostos», afirma el portaveu de Sant Quirze Decideix, Pol Vives, que veu totalment rebatible l'informe contrari del secretari: «Som una entitat que organitza una consulta, no ho fa l'Ajuntament, i en el seu text es refereix a aspectes de legitimitat, no de legalitat.» Per aquest motiu, avança que la plataforma esgotarà «totes les vies legals per recórrer la decisió», i poder fer la consulta popular a La Patronal, el lloc que considera més representatiu i cèntric.

Fonts properes a l'alcaldia que presideix Montserrat Mundi ja avancen que l'equip de govern «mai no ha contradit els informes del secretari», i tampoc ho farà en aquest cas. Tot i així, afirmen que el seu suport a la iniciativa està fora de qualsevol dubte –CiU va contribuir a aprovar una moció a favor de les consultes populars–, malgrat que sempre ajustant-se a la legalitat: «No volem córrer el risc d'una inhabilitació.» Per aquest motiu, avui mateix l'Ajuntament s'adreçarà a la Subdelegació del Govern estatal per veure si realment pot cedir o no La Patronal per fer la votació.

«El seu suport és només un cop a l'espatlla perquè, durant les consultes del 13-D, uns vuitanta ajuntaments van cedir espais municipals i no va passar res», es queixa Vives, que sobretot lamenta que Sant Quirze del Vallès hagi perdut l'oportunitat de ser la central de recollida de dades del 28-F: «Ho teníem tot pensat perquè La Patronal acollís la premsa internacional a la primera planta i les votacions, a la segona.» Al final, per evitar complicacions, la seu serà Caldes de Montbui.

L'alcaldessa, amb les seves gestions, va aconseguir dos locals privats per ser utilitzats com a col·legis electorals: un a Les Fonts, que ja ha estat confirmat, i un altre a tocar del parc de les Morisques, que va ser rebutjat tot i tenir uns 300 m² i, segons les fonts del govern, «estar situat en un lloc més concorregut els diumenges que no pas el centre». Vives considera que no era adequat «perquè no tenia aigua, llums ni serveis», i troba que és millor, en el pitjor dels casos, celebrar la consulta al carrer, a davant de La Patronal: «No ens fa por aplicar el pla B. Fer la votació en un local particular ens sembla indigne i preferim tirar mànegues d'electricitat i posar repetidors dels nostres propis equips de Wi-Fi.»

En tot cas, però, les mateixes fonts de l'alcaldia segueixen reiterant que seguiran ajudant fins on tinguin permès i, a més, recorden que «la passada de Sant Antoni es va situar el dia 28 perquè hi hagués més ambient, tenint present que el lliurament de diplomes serà molt a prop del local que ha estat rebutjat»; i també que «han pogut utilitzar La Patronal i la Masia de Can Feliu sense problemes per reunir-se sempre que han volgut, de la mateixa manera que el debat amb Montserrat Nebrera i Salvador Cardús de dilluns serà a l'institut».

Comença el vot anticipat

Sant Quirze Decideix va donar inici al període de vot anticipat habilitant una carpa diumenge al parc de les Morisques. Una vuitantena de persones ja es van pronunciar sobre la independència en només una hora i mitja, per bé que Pol Vives especifica que «molta gent va dir que li feia més il·lusió esperar-se fins al dia 28». Els dies 14 i 21 es repetirà l'experiència, al mateix parc, d'11 a 14 hores; i, de dilluns a divendres, fins al dia de la consulta, també es podrà votar a la Masia de Can Feliu, en aquest cas de 19 a 20 hores. La plataforma es va reunir per primera vegada a mitjan octubre i ja compta amb unes 200 persones involucrades, cosa que Vives considera molt destacable «tenint present que som un poble dormitori». Dilluns, a l'IES Sant Quirze (19 hores), hi ha previst un debat amb Montserrat Nebrera i Salvador Cardús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid
Johnny Rubio
Cap de l’oposició Més Fontcoberta

“Des de l’oposició estem aconseguint canvis”

Fontcoberta