Política

Atac gihadista a Catalunya

Puigdemont demana explicacions a l’Estat sobre la relació amb l’imam de Ripoll

El president de la Generalitat recrimina que el CNI dediqui més esforços a buscar-lo “en el maleter d’un cotxe d’un particular”

Carles Puigdemont assegura que el govern espanyol no va compartir “informació sensible” sobre l’imam

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha demanat aquest dissabte als serveis secrets espanyols, el CNI, “que esmercen tants esforços a mirar que jo no entri per la frontera en el maleter d’un cotxe d’un particular”, que dediquin “més esforços a compartir informació que pot salvar vides”.

En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, que avui ha fet un programa especial sobre els atemptats, en complir-se sis mesos de la tragèdia, Puigdemont ha llançat diversos retrets al govern espanyol perquè, segons ha dit, l’Estat no va compartir amb la policia autonòmica “informació sensible” sobre l’imam de Ripoll, el cervell dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

El president ha assegurat que diversos indicis assenyalaven la “connivència” del CNI amb l’imam de Ripoll, i que, en canvi, hi ha persones que estan “en presó preventiva” actualment per “indicis relacionals més febles” que els acreditats en aquest cas, fent així un paral·lelisme amb els presos sobiranistes.

Només a partir d’allò publicat en premsa, ha dit l’exalcalde de Girona, “hi ha motius per demanar explicacions a l’Estat sobre què va fer amb l’imam de Ripoll i si està ocultant algun tipus d’informació”.

“Si l’Estat espanyol, com s’ha vist després, va negligir en alguns aspectes de la seva responsabilitat en la informació sensible de persones afectades en aquest cas -el dels atemptats-, haurà de donar explicacions durant molt de temps”, ha dit Puigdemont en una entrevista telefònica.

“La lluita contra el terrorisme ens concerneix a tots i esperàvem que també (aquesta lluita) fos la de l’Estat”, ha assegurat l’expresident català, que ha tornat a reprotxar al Govern central la falta d’informació subministrada als Mossos.

Això no obstant, ha admès que la primera reacció de totes les administracions davant els atemptats va ser la de “treballar tots a l’una”, i que aquell dia va parlar amb el president del Govern, Mariano Rajoy, sobre el que havia succeït.

No obstant això, ha lamentat que a posteriori, segons el seu parer, es posés de manifest que l’executiu no havia compartit tota la informació de la qual disposava sobre l’imam de Ripoll.

“Potser si hagués compartit la informació de l’imam de Ripoll, la policia catalana probablement hauria pogut ser més eficaç en la resposta contra aquesta amenaça”, ha conclòs Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona