Política

Boya defensarà la victòria de l’1-O davant del Suprem

L’exdiputada de la CUP assumeix els riscos d’entrar a la presó

Denuncia que se la jutja per la seva ideologia

L’exdiputada de la CUP per Lleida al Parlament, Mireia Boya, que demà declararà davant el Tribunal Suprem per un presumpte delicte de rebel·lió, va explicar ahir que “anirà de cara” i que no renunciarà “ni una coma” al programa electoral amb què el partit es va presentar a les eleccions del 27-S: “Com que no serveix de res abjurar de la pròpia ideologia per evitar la presó, prefereixo anar de cara i reivindicaré davant del jutge que l’1 d’octubre vam guanyar.” En una roda de premsa a Lleida, Boya va dir que té assumits els riscos als quals s’enfronta amb la seva declaració davant del jutge Pablo Llarena, tot i que es va mostrar confiada que, “si es dona el pitjor dels escenaris, les forces polítiques independentistes sàpiguen reaccionar amb una estratègia conjunta i coordinada”. I és que Boya va augurar que si entra a la presó, només en sortirà “quan tinguem la república”, alhora que va reivindicar que és hora d’implementar-la.

Segons l’exdiputada de la formació antisistema, la causa per la qual és investigada s’ha basat en un atestat de la Guàrdia Civil que és “parcial i interessat”, ja que assegura que “construeix un relat de violència que només va existir per part de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil als col·legis electorals el passat 1 d’octubre”. En aquest sentit, Boya va denunciar que “se’ns jutja pel que pensem amb penes totalment desproporcionades de fins a 30 anys de presó, com és el meu cas”. “Si hem de convertir aquesta causa en un veritable judici polític, doncs fem-ho”, va desafiar Boya, que va assenyalar que “la justícia polititzada és el taló d’Aquil·les de l’Estat espanyol”.

Pel que fa a la seva possible resposta a les preguntes del fiscal, l’exdiputada de la CUP va preferir mantenir en secret aquesta decisió com a part de la seva estratègia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona