Política

Política

Fachin articula la seva alternativa

L’associació Som Alternativa descarta per ara convertir-se en un nou partit

La plataforma desplega pel territori un calendari de debats per buscar sinergies amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2019

Som Alternativa, la plataforma impulsada per Albano Dante Fachin després d’abandonar la secretaria general de Podem a Catalunya, inicia aquest mes una nova etapa de treball com a grup de reflexió amb la mirada posada en les pròximes eleccions municipals, el 2019. L’associació celebraràdebats arreu del territori a la recerca d’adhesions. De moment, però, descarta convertir-se en un partit polític. “La idea de convertir Som Alternativa en un nou partit ara mateix no aporta allò que necessitem tots plegats. Però atenció: això de cap manera ha de voler dir que no ens organitzem”, adverteix un document de l’organització. “Si es descarta l’opció de fundar un nou partit, igualment existeix la necessitat de tenir una eina que permeti aconseguir dos objectius fonamentals: defensar la lectura política que vam fer després de l’aplicació del 155 i fer-ho de manera coordinada arreu del territori”, continua.

La consideració arriba després d’haver-se constituït d’urgència en una associació per dotar-se de personalitat jurídica i establir contactes amb ERC, la CUP i Procés Constituent just abans de les eleccions. Aquestes converses no van cristal·litzar en cap proposta electoral conjunta, “però sí que van servir per posar sobre la taula una lectura política que continua plenament vigent”, hi afegeixen, que no és cap altra que fer que les forces independentistes i les que no ho són, però que estan compromeses amb la democràcia, treballin conjuntament per fer front a l’“ofensiva autoritària” de l’Estat contra Catalunya. Arran d’aquelles reunions exploratòries, Som Alternativa va presentar amb la CUP i Procés Constituent el manifest Derrotem el 155, guanyem la República. En paral·lel, tota una sèrie de cercles de Podem, càrrecs orgànics i militants individuals que van anunciar la seva baixa del partit morat van celebrar al llarg dels mesos de novembre i desembre una desena de reunions per valorar col·lectivament la situació.

Ara Som Alternativa es disposa a discutir i elaborar propostes que contribueixin a aprofundir en el procés de recuperació de sobiranies“que des de fa dècades es manlleven als ciutadans des de Madrid, Brussel·les i des de les instàncies financeres internacionals”. En el nucli impulsor, a banda de Fachin, hi ha Àngels Martínez (exdiputada de Catalunya Sí que es Pot), Marta Sibina (diputada d’En Comú Podem, al Congrés), Pablo Daglio, Paulino Gracia, Laura Haba, Isabel Mateos, Montse Morón, Vicent Pruñonosa i Albert Urrutia. A mitjan abril convocaran una reunió amb tots els nuclis locals que hagin decidit treballar plegats. Faltarà poc més d’un any per a les municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera