Política

Setge al procés sobiranista

Cs avisa Torrent que “no pot viatjar” a Brussel·les com a president del Parlament per visitar un “fugit de la justícia”

Carrizosa adverteix JxCAT que la delegació de vot per als diputats a Bèlgica “no es pot admetre en un parlament democràtic”

El diputat de Cs Carlos Carrizosa ha advertit el president del Parlament, Roger Torrent, que “no pot viatjar” a Brussel·les com a representant de la cambra, i fent servir diners públics, per visitar Carles Puigdemont (JxCAT), “un fugit de la justícia”, de cara a la investidura. Ho ha dit en una atenció als mitjans aquest dijous al Parlament. “Si no hi ha una candidatura amb condicions de legalitat i formalitat, el president del Parlament no pot viatjar per donar patent de cors a qualsevol que digui fora d’Espanya i fugit de la justícia que es vol presentar de president”, ha assegurat el diputat de la formació taronja.

Carrizosa, que s’ha queixat que la presidència del Parlament no ha contactat amb Cs per a la ronda de contactes, ha advertit també JxCAT que la delegació de vot per als diputats que són a Bèlgica “no es pot permetre en un parlament democràtic”, ha resolt.

Carrizosa, a qui no li consta que es faci per ara aquest viatge de Torrent, ha assegurat que espera però que no es dugui a terme. “I que la dignitat del Parlament i la presidència no es presti a viatjar a l’estranger per entrevistar-se amb una persona fugida de la justícia i que ho faci amb diners públics”, ha insistit.

En aquest context el diputat de la formació taronja ha animat el grup parlamentari de Carles Puigdemont a presentar en tot cas una candidatura que “pugui complir amb la normalitat i la legalitat” per tal que s’hi entrevisti Torrent. “[El viatge] És un gest, i per fer veure que es viu en una realitat alternativa que ho facin amb els seus diners”, ha etzibat Carrizosa.

L’endemà de la sessió constitutiva, Carrizosa també s’ha queixat per l’ordre de la ronda de contactes que ha engegat aquest dijous el president del Parlament. “Per donar aparença de normalitat hauria d’haver començat per un ordre, però mesclar-ho no sabem a què respon”, ha dit assegurant que no s’ha contactat per ara amb la formació taronja i en preguntar-li si està en “un paper neutral i no partidista”. “Ens fa pensar que és una legislatura de continuació amb la passada”, ha assegurat en acusar Torrent “d’ignorar qui ha guanyat les eleccions”.

Fonts de la presidència han explicat que la ronda de contactes ha arrencat amb comuns i el PSC perquè l’ordre proposat era de menor a major i d’acord amb les agendes de cada grup. Aquesta tarda es reprendrà amb el PP de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona