Política

Sànchez reclama al jutge poder assistir als plens

Llarena encara no ha comunicat a les altres parts la seva petició de llibertat

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que li permeti sortir de presó per assistir als plens, atès que el magistrat encara no ha resolt la seva petició de llibertat.

L’advocat de Sànchez, el penalista Jordi Pina, va demanar ahir aquests permisos després de saber que el jutge encara no ha comunicat a la resta de parts en la causa la petició de llibertat provisional que Sànchez va fer-li divendres passat. Un cop comunicat, les defenses i acusacions tenen tres dies hàbils per contestar i després ho fa el jutge, així que no s’espera una resposta de Llarena fins la setmana vinent. Pina també va presentar ahir un recurs de reforma contra la resolució del magistrat en què va declarar la incapacitat dels exconsellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn i del mateix Sànchez per acudir als plens, malgrat que va obrir la porta a possibilitar que la mesa del Parlament arbitrés la seva delegació de vot, com finalment van exercir ahir. No obstant això, Pina replica al jutge que no li van demanar res i que, per tant, no podia resoldre res vers Sànchez, tot i que ara li demanen explícitament els permisos.

D’altra banda, tres exconsellers d’ERC investigats en el cas han canviat d’advocat, que era Andreu can den Eynde. Carles Mundó serà defensat per Josep Riba i l’expresidenta Carme Forcadell i Anna Simó són ara representades per Olga Arderiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia