Política

Zoido sobre Rovira: “Estan mentint, estan utilitzant imatges falses”

El ministre de l’Interior acusa de “mesquinesa” la secretària general d’ERC

Diu que les forces de seguretat espanyoles s’estaran a Catalunya “fins que sigui precís i necessari”

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero que les manifestacions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, apuntant que l’Estat havia advertit de violència i morts al carrer en cas d’impulsar la República, són una “fugida endavant sense sentit”. “Tothom sap que ni això s’ha pogut fer, ni s’ha pogut plantejar, ni ha passat”, ha dit Zoido, que ha afirmat que els independentistes “estan mentint, estan utilitzant imatges falses, han utilitzat nens i ja no saben què inventar ni argumentar”. “A mi em sembla que ha estat una actuació molt desafortunada”, ha dit, “i em sembla una mesquinesa utilitzar una expressió d’aquest tipus quan encara ni tan sols ha començat la campanya electoral”.

Zoido també ha afirmat que la presó simbòlica que l’ANC i Òmnium han instal·lat a la plaça de Vic li sembla “més una caricatura de circ” perquè “estem en un estat de dret i els que estan a presó no hi són perquè pensin d’una determinada manera, sinó perquè han comès un delicte molt greu”.

El ministre de l’Interior ha justificat que es persegueixi per delictes d’odi aquells que han fet “gratuïtament” mofes de la mort del que era Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza. “Ho faci qui ho faci reprovo aquest tipus de comentaris, i m’agradarà que sigui investigat per la policia, es porti al jutge i sigui l’autoritat judicial qui determini si és delicte”.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat també que el desplegament extraordinari d’agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil a Catalunya seguirà “fins que sigui precís i necessari salvaguardar absolutament tots els drets i la igualtat de tots els drets de tots els que viuen a Catalunya, pensin com pensin”. Per tant, segons Zoido, el fet que s’hagin “reordenat algun dispositiu”, en referència a la marxa del vaixell conegut com ‘Piuet’ del port de Barcelona, “no significa que hi hagi d’haver un replegament dels dispositius que s’hi troben”, que “romandran mentre sigui necessari”.

El ministre ha insistit que l’aplicació de l’article 155 ha provocat “molts efectes bons” com per exemple una gran quantitat d’ofertes d’hotels perquè siguin ocupats pels agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona