Política

MONTSE BASSA I COLL

GERMANA DE LA CONSELLERA DOLORS BASSA

Des d’Alcalá-Meco, agraïment a El Punt Avui

La falta de llibertat és dura, no només pel fet d’estar tancat, ho és sobretot perquè et sents aïllat

Aquest ha sigut el tercer cap de setmana que he baixat a Madrid per visitar la meva germana, la Dolors Bassa, junt amb els seus dos fills. Com tots sabeu, quan ens trobem, hem d’aprofitar els 40 minuts de què disposem per explicar-nos el màxim de coses possibles. El primer dia no entenia per què, quan els funcionaris ens obrien la porta als familiars per dirigir-nos cap al mòdul de les internes, tothom caminava amb tanta pressa. Ho vam comprendre de seguida. El temps passa volant.

Hem après amb la família a preparar-nos un guió d’idees bàsiques i el refem pel camí d’anada. De la pluja d’idees inicials hem de destriar les idees bàsiques de les que potser no ho són tant, i mai m’hauria pensat que fos tan difícil. Totes són importants!

Imagineu-vos haver de triar què expliques: com està la mare que fa tants dies que no pot abraçar-la i que amb els seus 86 anys no entén per què li passa tot això, a la seva filla; què ha après a fer la seva neta amb tres anyets que només té; com es troba el seu estimat fillol que està estudiant a l’estranger, i els cosins i els tiets, i les abraçades que li envien els amics i amigues, i explicar els suports i les concentracions que es fan arreu per encomanar-li força; i abans que res preguntar-li si necessita que li ingressem diners, si li falta roba, calçat o llibres per poder-ho entrar en el paquet que pertoca la propera quinzena. I sense oblidar que primer ha de parlar ella, és clar! Només faltaria! I explica com ha passat la setmana, com se sent i, evidentment, ens demana ajut per fer gestions que sempre cal fer i que s’emporten molts més minuts dels que voldríem; a més, necessita, evidentment, saber què passa a l’exterior just ara que l’actualitat és tan dinàmica. I m’he adonat de seguida que la falta de llibertat és dura, no només pel fet d’estar tancat i lluny dels teus, ho és sobretot perquè et sents aïllat, sense premsa, sense internet, ni mòbils, ni informacions de fonts que tu desitjaries escoltar de forma lliure.

I just és aquí on voldria fer notar l’enorme alegria que vam sentir quan la Dolors ens va explicar que ara El Punt Avui li envia el diari cada dia. Li arriba amb tres dies de retard, però el té i està feliç perquè llegeix notícies en català, articles interessants que li permeten reflexionar, i fins i tot ens deia somrient que pot ocupar-se fent els entreteniments. I ens diu, amb ulls brillants, que la direcció del centre penitenciari i els funcionaris han estat molt amables de permetre que aquesta premsa escrita entri a la seva cel·la.

I jo, i nosaltres, encara n’estem més, de contents, perquè acabem de guanyar uns minuts de conversa per explicar-li que l’enyorem i l’estimem, i que no ens cansarem de baixar a Madrid cada cap de setmana per acompanyar-la tant temps com faci falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona