Política

Veïns eviten que es retiri una placa de l’1 d’Octubre

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida assegura que la Paeria ha intentat retirar les plaques amb el nom de plaça de l’1 d’Octubre que estan penjades des de fa 15 dies a l’espai del davant del CAP del barri de Cappont, un dels escenaris de les càrregues policials del dia del referèndum. Només la pressió veïnal hauria impedit que operaris de l’empresa de neteja Ilnet retiressin les plaques. Segons un testimoni dels fets i membre del CDR de Cappont, Roger Vilà, un dels treballadors els va reconèixer que tenia ordres de la Paeria de netejar la paret i treure els cartells. Les plaques continuen als extrems de la plaça, que oficialment es diu Marquès de Leganés.

El 4 de novembre una setantena de veïns del barri van rebatejar de manera simbòlica la plaça i van demanar a la Paeria que fes oficial el canvi de nom per recordar les càrregues i els ferits que hi va haver en aquest lloc l’1-O. L’Ajuntament assegura que és el ple municipal el que ha de decidir els noms dels espais de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia