Política

Municipal

Colau fitxa Joan Subirats, un dels ideòlegs de BComú, com a comissionat de Cultura

El responsable de l’estratègia internacional de l’Smart City Expo, Lluís Gómez, torna al consistori com a responsable d’Empresa, Promoció Econòmica i Innovació

El politòleg Joan Subirats i el fins ara responsable de l’estratègia internacional del congrés mundial Smart City Expo, Lluís Gómez, són els dos fitxatges amb què Ada Colau completa la reestructuració del govern municipal de Barcelona per assumir els dos principals àmbits fins ara en mans del cap de files del PSC al consistori, Jaume Collboni. El primer serà el nou comissionat de Cultura, i el segon, d’Empresa, Promoció Econòmica i Innovació. Colau va considerar ahir que les incorporacions garanteixen que aquestes dues àrees, que va considerar “estratègiques”, queden “perfectament cobertes”. Era la seva rèplica a les crítiques abocades per Collboni mateix, que l’havia acusat de menystenir-les i de fer-les “desaparèixer de les prioritats municipals”.

Subirats, articulista habitual en mitjans de comunicació i fundador i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va ser un dels impulsors de Barcelona en Comú quan la nova formació es trobava en un estat merament embrionari. Tot i ser un dels ideòlegs dels comuns, fins ara s’havia mantingut al marge dels càrrecs. Colau el va presentar ahir com “un home d’idees” i “amb gran capacitat de diàleg”.

Tant l’alcaldessa com el nou comissionat –que s’incorporarà a tots els efectes al gener per tancar abans compromisos acadèmics– van remarcar que la idea no és trencar amb les línies de treball obertes en l’etapa de Collboni. Per Subirats, el fet que ell sigui el tercer comissionat de cultura del mandat, després de Berta Sureda i del líder del PSC, “podria donar la sensació d’una excessiva discontinuïtat, però el que hi ha és continuïtat” respecte dels projectes encetats pels seus antecessors. En tot cas, va dir, s’afegirien línies noves, que no va concretar, més enllà de dir que vol combinar el cosmopolitisme amb l’accés a la cultura com a motor de cohesió social.

Gómez, al seu torn, ja coneix l’Ajuntament, on va ser director de l’àrea de Sectors Estratègics entre el 2006 i el 2011, en l’època de l’alcalde Jordi Hereu, i on va col·laborar en l’elaboració del pla estratègic de mobilitat sostenible i d’iniciatives vinculades al concepte de ciutat intel·ligent que també vertebra el congrés en el qual ha treballat els darrers anys. Ahir, Gómez va admetre que assumeix el càrrec en un moment “difícil” per a l’economia, però va advocar per treure partit a les fortaleses de la ciutat. “La nostra marca ha de ser la nostra principal força a l’hora de continuar atraient empreses i inversions. Hem perdut algunes coses però les tornarem a recuperar”, va avançar.

L’experiència de Gómez ha de servir per treure pressió al primer tinent d’alcalde, Gerado Pisarello, del qual penja el nou comissionat. És l’edil amb més competències i és també un dels que amb la reestructuració del govern assumeix més tasques sobrevingudes . Abans de l’entrada a l’executiu dels socialistes, Pisarello –que ara també incorpora la funció de regidor de l’Eixample– va rebre crítiques de veïns i oposició per no ocupar-se prou de Sarrià-Sant Gervasi, el districte que havia d’assumir llavors. Colau, que va explicar que la reorganització s’ha fet amb criteris “temàtics i de sentit comú”, entén que no tornarà a passar. “Érem un equip nou. Dos anys i mig després, coneixem bé la casa i el territori, i sabem com usar els recursos que tenim”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona