Política

L’última empenta política per portar l’EMA a Barcelona

Ajuntament, govern i ministeri defensaran fins dilluns la candidatura

Clamen “més que mai” pel suport d’Europa

No hi ha res perdut, “no hi ha cap projecte enterrat i continuarem treballant fins dilluns i confiem que després també”. Així de contundent es va mostrar ahir la cap de l’oficina tècnica de la candidatura de Barcelona a l’EMA per part de la Generalitat, Mireia Belil. Dilluns el Consell d’Europa ha d’escollir per votació la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), que ha d’abandonar Londres a causa del Brexit, i en els últims dies els esforços polítics i diplomàtics s’han multiplicat.

Ahir mateix es va publicar un anunci en el Financial Times, que fa uns dies donava la candidatura de Barcelona per perduda, i l’alcaldessa, Ada Colau, acompanyada dels exalcaldes Xavier Trias (PDeCAT) i Jordi Hereu (PSC), va presentar un manifest de defensa en què demanava “més que mai” el suport d’Europa. “Demanem que escullin la ciutat més preparada, amb més qualitat de vida, millors connexions i millor ecosistema d’investigació”, deia la declaració pública.

Més enllà dels discursos institucionals, ahir també va haver-hi altres missatges de suport, com ara el de Barcelona Oberta i també el del Círculo de Empresarios, que defensa la candidatura de Barcelona perquè considera que “la seva elecció contribuirà molt favorablement al restabliment de la confiança i l’estabilitat de Catalunya”.

Tot i que la setmana passada el portaveu del govern del PP, Íñigo Méndez de Vigo, assegurava que la situació a Catalunya “no ajuda” a la candidatura, la directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Belén Crespo, va assegurar que té constància que a Europa hi ha hagut un intent de desacreditar la capital catalana però que malgrat això l’opció continua. “Nosaltres seguim i molt forts”, va subratllar.

La candidatura de Barcelona la va presentar el govern de Madrid poc després de saber que l’EMA havia de sortir de Londres. Belil, que es mostra optimista respecte a la candidatura, assegura que en aquest temps “les tres administracions han treballat amb ganes i sense problemes” i que sempre han tingut clar que a Europa se sap “que Barcelona és tècnicament la millor”.

Suport de les farmàcies

El Col·legi Oficial de Farmacèutics també es va mostrar ahir esperançat amb la decisió del Consell d’Europa. “L’elecció de Barcelona com a seu de l’EMA tindria un impacte positiu en sectors com els de la recerca, la salut i l’hospitalari, entre d’altres, i suposaria la creació de 5.400 llocs de treball (900 de directes de la mateixa agència i 4.500 d’indirectes, fruit de la contractació de proveïdors i treballadors locals d’àmbits com el de la salut i serveis)”, va destacar el col·legi.

Fonts de l’Ajuntament insisteixen que Barcelona “reuneix tots els requisits tècnics” i recorden els factors que consideren determinants: disposar d’un edifici emblemàtic (Torre Agbar), que els mateixos treballadors hi han votat a favor i que es garanteix el funcionament mentre duri el trasllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona