Política

Lupiáñez s’acomiada, i Ros és el candidat del PSC a Blanes

L’ara exalcalde se’n va “amb la recança de no haver pogut acabar projectes” i demana als regidors que s’oblidin dels blocs de partits

ICV-EUiA busca un front d’esquerres per governar

Miquel Lupiáñez va fer efectiva ahir la renúncia com a alcalde i regidor del PSC a Blanes en un ple en què va refermar-se en els motius que el van portar a deixar el partit. L’alcaldessa accidental és ara Pepa Celaya, la primera tinenta d’alcalde, que finalment no serà la candidata del PSC a l’alcaldia, sinó que serà Mario Ros, tercer tinent d’alcalde, i regidor des del febrer del 2016, quan va entrar en substitució de Susana Ramajo.

El trencament del pacte de govern que el PSC mantenia amb el PDeCAT i ERC (amb el suport també del PP) i la marxa de Lupiáñez obren de nou l’escenari de pactes per triar nou alcalde i formar equip de govern. La situació és igual de complicada que després de les eleccions, però ahir Joan Salmerón (ICV-EUiA) ja va anunciar que està disposat a assumir l’alcaldia amb un equip d’esquerres.

ICV-EUiA té el suport dels dos regidors de Batega, i vol que s’afegeixin al nou govern ERC (dos regidors) i la CUP (dos). Amb tot, encara els faltaria un regidor per tenir els onze necessaris perquè Salmerón fos alcalde. El cap de llista d’ICV-EUiA ja va dir, però, que un acord de govern necessàriament ha de ser amb grups d’esquerres “però un pacte d’estabilitat es pot fer amb tothom”. “El primer objectiu és assegurar tenir-ne deu”, va dir. L’assemblea d’ICV-EUiA va prendre la decisió d’intentar encapçalar el govern per unanimitat, segons Salmerón. Respecte de Salmerón, la regidora del seu grup Marian Anguita va destacar la seva experiència a l’Ajuntament de Blanes, on ha estat tant al govern com a l’oposició. Salmerón va dir que el seu compromís amb Blanes seria “d’un any i mig” atès que ja va dir fa temps que aquestes serien les últimes eleccions com a cap de llista. També va considerar, però, que la seva responsabilitat és “agafar aquest vaixell i aguantar aquest any i mig”. També va dir que els preocupa “moltíssim” que el candidat del PSC sigui Mario Ros, per la seva poca experiència al consistori.

“Ha estat una decisió dolorosa però fàcil”

Miquel Lupiáñez va afirmar que la seva decisió de plegar ha estat dolorosa, però fàcil i que està vinculada “amb els valors que els pares, mestres i societat” li han inculcat. “Hi ha temes com la llibertat, que avui està vetada a alguns, i no tolero que el nostre partit o el partit en què he estat militant no lluiti per aquesta llibertat que tants anys ens va costar aconseguir”, hi va afegir.

Lupiáñez va demanar als regidors que a partir d’ara “fem persones, idees, fem poble” i que s’oblidin els blocs de partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona