Política

eleccions 21-D

Pascal trobaria “molt estrany” que no s’investís president Puigdemont encara que JxCat no guanyés

Trapero no anirà a la llista tot i que se li podria haver proposat

La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), ha dit que trobaria “molt estrany” que no s’investís el president destituït, Carles Puigdemont, encara que la llista de Junts per Catalunya (JxCat) no guanyés les eleccions del 21-D. En una entrevista a ’Els Matins’ de TV3, Pascal ha matisat, però, que “cal veure què passa” si el número u de la candidatura no guanya els comicis. De totes maneres, s’ha mostrat “convençuda” que la llista de JxCat serà la “llista guanyadora”. D’altra banda, la coordinadora del PDeCAT ha informat que l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero no formarà part de la candidatura, tot i que ha admès que Puigdemont li ho podria haver ofert.

Pascal sí que ha confirmat el nom de Lluís Font, fins ara president del Consell Escolar de Catalunya, que ocuparà un dels llocs de sortida de JxCat. Així com el de l’exconsellera del PSC Marina Geli, que tancarà la candidatura per Girona. Tot i que ha insistit que encara falten alguns “serrells” per tancar, la coordinadora general del PDeCAT -que té línia directa amb Puigdemont per parlar de les llistes- ha asseverat que també hi seran els consellers amb carnet del partit, o afins a la formació. Alhora, ha admès que els diputats de la legislatura anterior que són membres del Partit Demòcrata hi seran en una forma “més reduïda”.

D’altra banda, Pascal ha continuat fent autocrítica i ha insistit que “alguna cosa no s’ha fet bé”. “Aquest matí ens hem llevat i el país no és independent”, ha constatat. En aquesta línia, la dirigent nacionalista ha reconegut un “problema d’efectivitat” per part del sobiranisme, tot i que ha subratllat que el “reconeixement moral” de l’1-O és “evident”. Així, ha culpat l’Estat de provocar que l’efectivitat del referèndum quedés “en entredit” després de fer ús de la “violència” i aplicar l’article 155. “Ens vam pensar que anar molt de pressa ens volia dir ser més efectius o tenir millor resultats”, ha apuntat, per després afegir que cal revisar aquesta estratègia.

Pascal ha explicat que, al seu parer, cal centrar els esforços per aconseguir que els consellers destituïts per Madrid surtin de la presó, uns, i els altres puguin tornar de Brussel·les, al costat de Puigdemont, a més de restablir el Govern “legítim”. També aposta per fer un “front” per evitar que se segueixi aplicant el 155, i ha dibuixat un procés llarg per fer efectiva la proclamació de la República: “Cal fer les passes necessàries per ser més i fer efectius els instruments que ens permetin tenir un nou Estat”, ha manifestat.

Finalment, Pascal ha informat que hi ha converses amb ERC i la CUP per pactar diversos punts en comú en els programes electorals, i ha rebutjat “vetos” dels uns amb els altres de cara a l’endemà del 21-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri