Política

procés sobiranista

Oriol Junqueras al ’The Times’: “El govern espanyol ens trobarà dempeus”

El vicepresident assegura que Carles Puigdemont és “l’únic president legítim de Catalunya” i destaca “el contrast obvi” entre la justícia espanyola i la belga

El vicepresident Oriol Junqueras assegura en un article al ’The Times’ que el govern espanyol “ha usurpat” el poder a Catalunya, però avisa que els consellers empresonats i els que són a l’exili dedicaran “tota” la seva energia “a defensar la democràcia, els drets polítics i civils i a guanyar la llibertat”. “El govern espanyol ens vol de genolls, submisos, però ens trobarà dempeus”, defensa Junqueras en un escrit des de la presó. “Els catalans som gent pacífica, valenta. Tenim els nostres fills al cap mentre patim el càstig per defensar la llibertat de Catalunya”, afegeix, lamentant que “la comunicació amb el món exterior és molt limitada” des d’Estremera, que no ha vist els seus fills i que només poden parlar “50 minuts per telèfon cada setmana”.

“Dedico el meu temps a reflexionar i, per sort, com a catòlic, a pregar”, explica el vicepresident, destituït pel govern espanyol arran del 155. Junqueras també defensa a l’article que Carles Puigdemont és “l’únic president legítim de Catalunya” i destaca el “contrast obvi” entre la justícia belga i l’espanyola coincidint amb el dia en què ell i els quatre consellers que són també a Brussel·les tornen davant del jutge. “No és una opinió, és un fet”, diu Junqueras sobre el fet que “la justícia espanyola no actua com les europees”.

“Poc abans que ens deixessin sense llibertat, es va filtrar a la premsa espanyola i a alguns polítics que la jutgessa demanaria que ens tanquessin sense fiança. Tot ja estava preparat. La jutgessa Lamela només va necessitar cinc minuts del nostre testimoni abans d’anunciar la decisió”, explica.

En l’article, titulat ’Jo potser sóc a la presó, però els catalans seguirem la lluita”, Junqueras denuncia el paper del PP i el PSOE en la crisi catalana. “Tant el PP com els socialistes han optat per la repressió, la suspensió de llibertats, la liquidació de les nostres institucions i per enviar-nos a presó”, lamenta.

“En nom de la unitat espanyola, els catalans són brutalment atacats, i les institucions escorcollades. Nosaltres creiem que les diferències s’han de resoldre democràticament”, assegura Junqueras. En aquest sentit, defensa que el 21-D els catalans votaran “independència, una altra vegada”. “Perquè la millor resposta que podem donar és una victòria democràtica. Treballarem sense descans, seguirem i persistirem, pacíficament, amb el cap ben alt i un cor alegre”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona