Política

Política

Abanderats del seny

Fa retirar totes les banderes de la plaça de l’Ajuntament i de la sala de plens per evitar temptacions i reduir la despesa municipal

Diu que les reposaran quan s’hagin calmat els ànims, ja que ara hi ha algunes “histèries”

L’alcalde de Calafell, el socialista Ramon Ferrer, va decidir fa unes setmanes retirar les banderes de la plaça de la Vila i de la sala de plens per intentar acompanyar un context de calma envers la simbologia catalanista i espanyolista, que ha provocat una despesa de 1.054,33 euros des de principi d’any. Ferrer va prendre aquesta decisió després de conèixer la despesa acumulada de l’Ajuntament de Calafell provocada per la reposició de les banderes que alguns brètols roben dels pals de la plaça de la Vila. “De moment, només hem deixat les de les dependències de la policia local perquè ningú no les toca”, va explicar Ferrer en l’últim ple municipal. Segons ell, l’objectiu d’aquesta decisió és contribuir a calmar els ànims perquè en l’actual context polític català “hi ha algunes histèries amb segons quines banderes”. Ferrer vol evitar una guerra de propostes i mocions al ple provocades per aquesta situació que es viu amb les banderes al carrer, però assegura que té la intenció de tornar a reposar els símbols identitaris tant a la plaça de la Vila com a la sala de plens quan tothom es calmi una mica.

Però la decisió no ha agradat a alguns regidors. El portaveu del grup municipal de Cs, José Manuel Tejedor, va comparèixer al ple municipal amb les banderes en miniatura d’Espanya, Europa i la senyera, juntament amb la foto del rei Felip VI, i va col·locar tots aquests símbols sobre la taula. Tejedor és contrari a la decisió de l’alcalde, ja que considera que “aquestes són les banderes de tots” i troba injust que s’hagin de treure de la façana de l’Ajuntament només perquè alguns brètols les treuen. Tejedor demana al govern municipal que actuï a través de la policia local, ja que diu que el govern té fotos dels autors d’aquestes bretolades i diu que se’ls pot identificar.

De moment, Ferrer no sembla que vulgui fer canvis sobre aquesta decisió. De fet, tant els partits del govern municipal com els de l’oposició esperen que arribi el 21 de desembre per acabar de prendre decisions sobre el futur polític del municipi. Ferrer vol promoure una línia de defensa política del diàleg i el seny davant els partits independentistes, i el front sobiranista ja li ha dit que volen uns canvis més profunds que la bandera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona