Política

tribunals

Presumptes suborns a una edil en el cas Torredembarra

L’exalcalde Daniel Masagué va negar ahir davant del jutge instructor que oferís diners a una regidora trànsfuga del PSC per un vot

Declaren investigats per la contractació de Nordvert

La instrucció del cas Torredembarra, que investiga una presumpta trama de corrupció a l’Ajuntament d’aquesta localitat del Tarragonès durant l’alcaldia de Daniel Masagué (CiU), va abordar ahir una de les peces separades de la investigació centrada en la construcció del teatre auditori.

L’exalcalde, que és el principal investigat de la part del cas d’àmbit local, va declarar ahir davant del jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell, on se’l va qüestionar per un presumpte intent de suborn de la regidora trànsfuga del PSC, Laura Pradeda. El vot d’aquesta edil va ser clau perquè Masagué accedís a l’alcaldia l’any 2008, però aquell mateix mandat la va expulsar del govern. Els fets investigats se centrarien en un ple posterior a aquesta expulsió, en què el vot de Pradeda era imprescindible per aprovar un crèdit per cobrir el sobrecost de les obres del teatre (projecte que finalment s’aturaria, i que encara avui no s’ha completat). Segons va avançar aquesta setmana Efe, la denúncia inicial hauria fet constar que Masagué va oferir 40.000 euros i l’amarratge d’un vaixell al port esportiu a canvi que Pradeda votés afirmativament a favor de la contractació del crèdit.

L’exalcalde, però, va negar ahir, en la sortida dels jutjats, cap intent de suborn. “No té cap sentit, ja que a aquesta persona la vaig expulsar jo de l’equip de govern”, va subratllar Masagué. Pradeda declararà dimarts al mateix jutjat.

L’exalcalde va tornar a denunciar que la instrucció del cas parteix de la voluntat de “cinc persones” que voldrien fer-li “mal”. “Hi ha cinquanta famílies que com a conseqüència ho estan passant molt malament”, va afirmar en referència als diversos investigats en les diverses peces del cas, algunes de les quals esquitxen el finançament de l’antiga CDC en l’àmbit nacional.

El jutge també va prendre ahir declaració a investigats sobre la peça centrada en la contractació de l’empresa Nordvert, sense concurs previ i per procediment d’urgència, per a la neteja viària. Segons les escoltes de la Guàrdia Civil, Masagué hauria pagat, presumptament, la campanya electoral del seu partit amb una comissió pagada per la companyia, extrem que l’exalcalde també nega. “Parlem d’una comissió establerta pel contracte per fer campanyes de conscienciació”, va afirmar ahir.

Masagué va reclamar altre cop celeritat a la justícia. Tres de les peces del cas estan pendents de la data de judici. El cas va esclatar l’estiu del 2013, quan la Guàrdia Civil va detenir Masagué i una part del govern.

LA FRASE

Vinc a desmentir les barbaritats i mentides de cinc persones que van voler embrutar el meu nom
Daniel Masagué
Exalcalde de Torredembarra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona