Política

Municipal

L’oposició bloqueja el primer ple del nou govern d’Altafulla

El govern de Fèlix Alonso (Alternativa Altafulla) perd tres dels quatre punts del primer ple d’ençà de la marxa de l’antic soci (PDeCAT)

L’oposició rebutja el projecte de remodelació de La Violeta perquè “perd polivalència”

Ni el projecte de remodelació del casal La Violeta, ni l’increment de despesa de la Via Augusta ni la nova retribució del regidor Jaume Sànchez (AA), que assumeix àrees noves amb la remodelació del cartipàs. Cap dels punts va prosperar en el ple extraordinari fet ahir a Altafulla. La nova conjuntura de l’Ajuntament, amb el govern d’Alternativa Altafulla en minoria (5), va marcar un ple en què l’oposició –L’Eina-ERC (3), el PDeCAT (2), exsoci de govern, i Cs (1)– va rebutjar tres dels quatre punts de l’ordre del dia.

El ple es va centrar en la remodelació del casal La Violeta, el projecte estel·lar del govern de Fèlix Alonso per al 2018. El projecte està pressupostat en 897.000 euros, que es finançarien amb la subvenció del pla d’acció municipal (PAM) de la Diputació. La regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, va explicar que la reforma és una “demanda històrica” que resoldrà “qüestions bàsiques” i no “estètiques”. La regidora va destacar que es preveu substituir la coberta, millorar la seguretat de l’escenari i la climatització, i renovar vestidors, a més de mesures contra incendis.

La discrepància va arribar quan es va tractar del model de cadires. L’Eina i el PDeCAT van proposar durant una comissió d’Urbanisme anterior que s’estudiessin altres sistemes que no fossin la instal·lació de cadires fixes per garantir “la polivalència” d’activitats que caracteritza La Violeta. Arran d’aquestes peticions, Méndez-Vigo va presentar al ple un sistema alternatiu de cadires retràctils que el govern local, però, descarta perquè el cost seria “inassumible”, ja que pujaria a prop de 150.000 euros, atès que el preu per cadira seria d’entre 650 i 900 euros. La regidora va apuntar com a alternativa que es disposarà del gimnàs de l’escola La Portalada com a espai per a aquelles activitats que no necessiten cadires.

El regidor de l’Eina, Jordi Molinera, va demanar la retirada del projecte fins que no s’hagin estudiat altres sistemes de seients que puguin retirar-se, però més econòmics. El portaveu del PDeCAT, Pere Gomés, també va demanar al govern local que reconsideri aquest aspecte, i també que plantegi ubicar-hi una aula addicional per a l’escola de música. Però el govern d’AA no va acceptar cap de les propostes i va quedar sol en la votació, que va rebre el rebuig de la resta de partits. El regidor de l’Eina Jordi Molinera va recriminar l’actitud del govern local: “No anem al vet, sinó a negociar.”

LA XIFRA

897.000
euros
és el pressupost del projecte de remodelació del casal La Violeta que no va poder aprovar el govern local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona