El PSC i ICV exigeixen que es faci fora del govern de Sant Pol el regidor no adscrit perquè «és un trànsfuga»

Ofereixen a CiU negociar un govern d'unitat amb la resta de forces polítiques

El PSC i ICV-EUiA-EPM presentaran en el pròxim ple una moció que recull el dictamen elaborat per la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme que determina que Joan Antoni Piqueras «ha de ser declarat trànsfuga, ha traït la seva formació política i, a més, la seva incorporació a l'equip de govern amb competències delegades és una situació d'aprofitament per part de l'alcalde». Les dues formacions exigeixen que Piqueras marxi del govern en minoria de CiU i, en conseqüència, abandoni les dues regidories, de Governació i Festes, que actualment gestiona. Per socialistes i ecosocialistes es tracta d'un acte de legalitat, en la mesura que totes les formacions polítiques van signar l'any 1998 un pacte antitransfuguisme que pretenia posar fi a aquesta pràctica, i que l'Ajuntament de Sant Pol ha de donar exemple acatant el dictamen de la comissió.

Acte injustificable

El president d'ICV-EUiA-EPM a Sant Pol, David Bernal, considera que la situació creada en el govern local amb la suma de Piqueras «és una pràctica irregular, un atemptat contra la democràcia i un acte d'irresponsabilitat política injustificable». Bernal confia que CiU «faci un exercici ètic i obligui a marxar el regidor». En cas que no sigui així, Bernal anuncia que «es denunciarà allà on faci falta». La moció també recull, com a acte d'aproximació a CiU, que les dues formacions estan disposades a liderar un període de negociacions obert a tots els partits amb representació municipal amb l'objectiu de crear un govern d'unitat «que garanteixi el funcionament normal de l'Ajuntament fins a les properes eleccions municipals». En aquest sentit, la portaveu del PSC a l'Ajuntament, Piedad Jiménez, va lamentar que s'hagi arribat a aquest punt. «Amb un alcalde imputat per un presumpte delicte de prevaricació, el poble es mereix l'esforç de tots els polítics per garantir un govern fort i lluny de les irregularitats que han esquitxat aquest mandat», va puntualitzar. Per Jiménez «la situació no es pot consentir més».

L'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela, va explicar ahir que la moció serà votada en el ple, però ja va avançar que el govern de CiU «està content amb la feina que Joan Antoni Piqueras fa a les seves àrees i, a més, tot i la seva incorporació el govern es manté en minoria, fet que no el converteix en una peça clau per a la governabilitat del poble». Pel que fa a l'oferta de govern d'unitat, Mombiela es va mostrar poc convençut. «A un any de les eleccions? Si hagués interessat s'hauria resolt fa un any, quan es van encetar converses en aquest sentit», va precisar.


ELS PROTAGONISTES

PIEDAD JIMÉNEZ
PORTAVEU DEL PSC
«El poble es mereix l'esforç conjunt de tots els partits per superar un mandat esquitxat per les irregularitats i amb un alcalde imputat pel jutge»
DAVID BERNAL
PRESIDENT D'ICV-EUiA-EPM
«És d'una irresponsabilitat política molt gran mantenir en el govern de Sant Pol un trànsfuga que atempta contra l'ètica del sistema democràtic»
MANUEL MOMBIELA
alcalde
«Piqueras està fent bé la seva feina a les regidories i amb el seu vot el govern no té majoria; per tant, demanar la seva expulsió és del tot desproporcionat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles