Política

Junts pel Sí i la CUP proposen un ple dijous per debatre l’aplicació i els efectes del 155

El president del grup de JxSí, Lluís Corominas, anuncia que han demanat la compareixença en comissió dels senadors designats pel Parlament dimarts a la tarda

Els grups de Junts pel Sí i la CUP han demanat aquest dilluns a la Mesa del Parlament que convoqui un ple d’“urgència” aquest dijous per debatre sobre “l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i els seus possible efectes”.

Així ho ha anunciat aquest matí el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, en una roda de premsa a la cambra catalana on ha informat que la Mesa ha admès a tràmit la sol·licitud de ple.

El diputat ha afegit que també han fet una petició perquè demà dimarts, a les sis de la tarda, compareguin en comissió tots els senadors designats pel Parlament.

A més dels representants escollits directament a les últimes eleccions legislatives espanyoles hi ha vuit senadors designats per la cambra catalana, entre els quals l’expresident de la Generalitat José Montilla (PSC) i el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. Corominas ha recordat que aquests senadors tenen l’“obligació de comparèixer” davant el Parlament, en aquest cas per exposar la posició que defensaran al ple de divendres al Senat, on es preveu que s’aprovi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

El portaveu de Junts pel Sí ha explicat que també han sol·licitat a la Mesa que iniciï “totes les accions legals” que pugui per “defensar el Parlament de Catalunya” davant la suspensió i el control anunciats pel govern espanyol. l’Estat. En aquest sentit, ha reclamat que es contemplin totes les possibilitats jurídiques, ja siguin per la via administrativa, constitucional, civil “i també penal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona