Política

Rajoy, ‘persona non grata’ a Torredembarra

Els plens de la Torre i Constantí també exigeixen la llibertat de Sànchez i Cuixart

L’Ajuntament de Torredembarra va declarar en el ple de dijous declarar persones no grates el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido; el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, com a responsables polítics del dispositiu desplegat pels cossos policials de l’Estat a Catalunya l’1 d’octubre. La moció de la CUP va rebre el suport d’ERC, l’Alternativa Baix Gaià i el PDeCAT; l’abstenció d’Unió i Avui Democràcia, i els vots contraris del PSC, el PP i Cs. Un altre dels acords de la moció també condemna les paraules del rei Felip VI pronunciades l’endemà de la jornada de vaga i aturada general del 3 d’octubre. També es va donar llum verd a una moció presentada per ERC i ABG en què s’exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va prosperar gràcies als vots d’ERC, ABG, el PDeCAT i Unió, la CUP i AD i que va tenir la negativa del PSC, Cs i el PP. Finalment, la moció presentada pel grup municipal del PDeCAT i Unió de rebuig a la violència de la policia espanyola per l’1-O va rebre el suport de tots els grups menys els del PSC, Cs i el PP.

D’altra banda, el ple de Constantí de dimecres va aprovar tres mocions conjuntes d’ERC, ICV i el PDeCAT en contra de l’empresonament polític de Sànchez i Cuixart, sobre la condemna de la violència durant l’1 d’octubre i de rebuig als atacs al model d’escola catalana. Les mocions van prosperar amb els vots d’aquests grups, l’abstenció del PSC –partit del govern–, i amb el vot en contra del PP. També es va aprovar una moció del PSC sobre les mateixes qüestions amb els vots favorables dels regidors socialistes, l’abstenció d’ERC, el PDeCAT i ICV, i el vot en contra del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona