Política

Procés sobiranista

L’ANC insisteix a tancar “al més aviat possible” el camí

L’historiador Agustí Alcoberro és escollit nou vicepresident de l’entitat, en substitució de Natàlia Esteve

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va escollir ahir l’historiador Agustí Alcoberro com a nou vicepresident de l’entitat. L’exdirector del Museu d’Història de Catalunya va ser triat en primera votació per més de dos terços del plenari, que es va celebrar a Sant Cebrià de Vallalta. Alcoberro es va imposar a l’altra candidata, Àngels Folch, i agafa el relleu de Natàlia Esteve, que aquesta setmana va dimitir per motius personals.

Després de ser elegit, Alcoberro va ser l’encarregat de llegir un manifest de l’entitat, a través del qual l’ANC va insistir al govern que ha de “tancar al més aviat possible el camí iniciat” cap a la república catalana.

Després de la sessió, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, va defensar que el Parlament proclami la independència de Catalunya en els propers dies “si l’Estat, com lamentablement sembla, està decidit a ofegar el sistema institucional català”.

“Estem convençuts que ni la majoria del Parlament ni la mesa, ni el govern ni el seu president ni el seu vicepresident, faran cap pas enrere”, va dir Sànchez, que també va reclamar unitat al sobiranisme.

El plenari del secretariat nacional es va celebrar a Sant Cebrià de Vallalta, un dels municipis on hi va haver càrregues policials l’1-O i des d’on l’ANC va voler destacar el paper de la gent en el procés: “Gràcies a gent com la de Sant Cebrià de Vallalta, vam votar, vam guanyar i, ara, amb els resultats a la mà, proclamarem la independència.” L’entitat va triar el municipi maresmenc com a escenari de la reunió per donar “escalf” als seus veïns i solidaritzar-se amb els ferits de la “injustificable i desproporcionada violència policial” del dia del referèndum.

“Les escenes que es van viure l’1-O són una mostra de l’Estat que no ens vol deixar opinar, parlar o decidir”, va afirmar Alcoberro. “Ens volien agenollats i ens han trobat alçats i amunt; volien que tinguéssim por i ens han trobat valents; volien que fóssim dèbils i ens han trobat forts i units”, va proclamar el nou vicepresident de l’entitat catalanista.

Preparats per demà

Demà, el president de l’ANC haurà de declarar –juntament amb el president d’Òmnium i el major dels Mossos– a l’Audiencia Nacional per presumpta sedició, i per Madrid circulaven rumors que es podria ordenar presó preventiva. Davant d’aquest panorama, Alcoberro va assegurar ahir que, en cas que s’arribés a aquest extrem, Sánchez continuaria sent el president, però l’ANC té preparats els mecanismes necessaris per garantir l’organització i la transmissió de la informació i el funcionament.

LA FRASE

Volien que tinguéssim por i ens han trobat valents; volien que fóssim dèbils i ens han trobat forts i units
Agustí Alcoberro
vicepresident de l’ANC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries