Política

Procés sobiranista

L’ANC insta el govern a “tancar al més aviat possible el camí iniciat”

El plenari del secretariat nacional escull Agustí Alcoberro com a nou vicepresident

El plenari del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha escollit aquest dissabte Agustí Alcoberro com a nou vicepresident de l’entitat, en substitució de Natàlia Esteve, que ha deixat el càrrec aquesta setmana. Alcoberro ha estat escollit en primera votació per més de dos terços dels vots i s’ha imposat a l’altre candidata Àngels Folch. El nou viceporesident ha estat l’encarregat de llegir un manifest de l’entitat, a través del qual l’ANC ha insistit al govern que ha de “tancar el més aviat possible el camí iniciat” cap a la república catalana.

A dos dies que expiri el termini donat pel Govern al president català, Carles Puigdemont, perquè aclareixi si dimarts va declarar la independència al Parlament, l’ANC insisteix així en la seva demanda al govern perquè es faci efectiva la independència de Catalunya. Ja dijous, l’ANC va acordar demanar al Parlament que aixequés la suspensió de la declaració d’independència que inicialment va fer Carles Puigdemont davant “la negativa de l’Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg”.

El plenari del secretariat nacional s’ha celebrat a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), un dels municipis on hi van haver càrregues policials l’1-O i des d’on han volgut destacar el paper de la gent: “Gràcies a gent com la de Sant Cebrià de Vallalta vam votar, vam guanyar i ara amb els resultats a la mà proclamarem la independència”.

L’entitat ha celebrat aquest dissabte el plenari del seu secretariat nacional en aquest municipi per donar “escalf” als seus veïns i solidaritzar-se amb els ferits de la “injustificables i desproporcionada violència policial” del diumenge 1 d’octubre. “Les escenes que es van viure l’1-O són una mostra de l’Estat que no ens vol deixar opinar, parlar o decidir”, ha dit Alcoberro. “Ens volien agenollats i ens han trobat alçats i amunt, volien que tinguéssim por i ens han trobat valents, volien que fóssim dèbils i ens han trobat forts i units”, continuava el text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries