Política

LA CRÒNICA

Montilivi internacionalitza el procés

El cant d’‘Els segadors’ va ser gairebé silenciat pels crits d’“independència” i, sobretot, de “votarem”

El primer derbi Girona-Barça de la història en partit oficial a primera divisió va ser un enfrontament esportiu, però va ser una demostració d’un clam gairebé unànime a tot el país: “Volem votar!” Sense pancartes reivindicatives visibles a les graderies, tret d’una d’Òmnium demanant democràcia, en el moment que es va anunciar per megafonia que acabava d’arribar “el president de Catalunya”–faltaven sis minuts per a tres quarts de nou– va començar un període d’exaltació de la llibertat i la independència que hauran vist i sentit Messi, Luis Suárez, Umtiti i milions de persones arreu del món.

Igual que el Barça, el Girona s’ha posicionat clarament fa uns dies a favor de respectar la veu del poble i en contra de la vulneració dels drets dels catalans (just després d’escorcolls de dubtosa legalitat, per exemple). El club de Montilivi va fer sonar el cant d’Els segadors a l’estadi amb Puigdemont a la llotja, però amb prou feines es va poder sentir pels crits d’“independència, independència” que eixordaven. Va ser un in crescendo espectacular perquè quan l’himne de Catalunya enfilava la recta final, el crit que més va ressonar va ser el de “votarem, votarem”.

L’efervescència sobiranista va continuar amb crits d’“independència, independència!” abans que comencés el partit i en el minut 17 i 14 segons (com ja és habitual). Abans del minut 20 ja s’havia mogut el marcador perquè el Barça va aconseguir el 0-1. Aday, un dels molts debutants a primera del Girona, va fer-se un autogol en un córner servit per Messi i que havia rematat Jordi Alba.

El ple absolut (13.305 espectadors) a l’estadi del Girona, inaugurat contra el Barça l’any 1970, però molt renovat des de llavors, va ser històric, i l’ambient, de gala. L’afició no va poder esplaiar-se amb els crits d’“independència, independència” en el minut 17:14 perquè va coincidir amb el 0-2, però va animar el seu equip, que va tractar de tu a tu l’equip de Leo Messi en el primer temps. Tot i les simpaties de molts seguidors locals pel Barça, els visitants van ser rebuts com a rival i van ser escridassats més d’un cop.

Al costat de Puigdemont, que va acudir a la llotja amb la família, hi havia l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; els consellers Santi Vila (Empresa i Coneixement) i Joaquim Forn (Interior) i el president de la Diputació, Pere Vila, entre altres autoritats. La seguretat de l’estadi i dels seus assistents va anar a càrrec dels Mossos, de la policia local i d’una empresa de seguretat privada contractada pel Girona. Malgrat les instruccions del Ministeri d’Interior i dels agents de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional que fan vida en vaixells de creuer, la policia del país continuarà assumint les seves competències, va dir ahir el mateix Forn.

Els aficionats del Girona volen votar diumenge. Si no saben on fer-ho i mentre no s’hagi de fer el salt a un altre portal, Puigdemont va publicar ahir al seu compte de Twitter l’adreça on hauria de ser possible (https://gateway.ipfs.io/ipns/QmZxWEBJBVkGDGaKdYPQUXX4KC5TCWbvuR4iYZrTML8XCR). I això va per als aficionats del Girona i de tots els equips del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona