Política

La CUP advoca per convocar una vaga general a Catalunya per al 3 d’octubre

La CUP ha advocat aquest dissabte de forma clara per convocar “una vaga general a Catalunya el 3 d’octubre” en defensa de “la nova república catalana” i també de “la democràcia”, per deixar enrere, han precisat els seus diputats, “aquest estat d’excepció encobert que ja patim”.

En l’acte central de la CUP de la seva campanya a favor del ‘sí’ a la independència l’1-O, realitzat a la plaça de la Plana de Badalona (Barcelonès) davant d’un miler de persones, la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha criticat la reacció de l’Estat espanyol contra la convocatòria del referèndum.

Segons Anna Gabriel, “per construir la nova república anem a una vaga general el dia 3 d’octubre”, i la també diputada Mireia Boya ha precisat que si aquesta vaga es proposa per al dia 3 “és perquè potser el dia 2 estiguem encara de ressaca celebrant la victòria”.

“En aquest país -ha indicat- hem decidit clamar de nou per la llibertat i la fraternitat i és que, quan es nega la paraula d’un poble, aquest es converteix en una massa emmordassada que busca la llibertat, la justícia i els drets democràtics”. “Som conscients del que és un cop d’estat i perdre una guerra, -ha dit- però hem decidit que aquesta guerra la volem guanyar” perquè “tenim ganes de superar la por de forma col·lectiva, construint un nou país sobre bases de respecte i solidaritat”.

Anna Gabriel ha subratllat que “la lluita pels drets bàsics s’estén” i va molt més enllà que les institucions o els partits, “i això ho veiem en la solidaritat expressada als últims dies pels estibadors portuaris, els bombers, els estudiants universitaris i els pagesos que avancen des de molts punts de Catalunya amb els seus tractors”.

Boya, de la seva banda, ha advertit “al Govern del PP i a la seva fiscalia” que “si creuen que posant un comandament militar feixista a sobre dels Mossos així ens venceran, els diem que són uns il·lusos, ja que aquest poble vol aconseguir la seva plena sobirania”.

Segons aquesta diputada de la CUP, ara mateix “ja no hi ha cap possibilitat de pacte ni diàleg: “Nosaltres no dialoguem amb la repressió, amb els quals ens detenen per motius polítics, i registren locals i fàbriques, ni amb els quals intervenen les finances de la Generalitat o els Mossos d’Esquadra”, ha indicat.

El diputat Benet Salellas ha advertit que “davant aquest estat d’excepció no declarat que ja tenim a sobre només hi ha una via, que és la de votar i avançar fins a la consecució de la nova república”.

El polític gallec Xosé Manuel Beiras ha considerat que “el que passa és la fase final del procés de conquesta de la llibertat del poble de Catalunya”, i ha demanat al poble català “que es rebel·li contra aquest estat d’excepció encobert”.

Jaime Pastor, cofundador de Podem a Madrid, ha recalcat que “la lluita per l’autodeterminació és també per les llibertats i la democràcia, per trencar amb el règim del 78”.

Javier García, del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), ha explicat que “el nostre braç polític és la CUP, estem molt pendents de vosaltres”, mentre que l’alcalde de Marinaleda, José Manuel Sánchez Gordillo, ha indicat que “la lluita nacional d’un poble per la seva sobirania és internacionalista”.

Miren Zabaleta, de l’organització basca Sortu-Euskal Herria, s’ha mostrat convençuda de què els catalans “tindran en pocs dies una república independent”, i ha explicat que a Euskadi “hi ha molta gent que vol posar estelades als seus balcons i, com no n’hi ha en les botigues, se les fabriquen de forma casolana”.

L’acte ha estat amenitzat amb les actuacions musicals de Glòria Ribera, Meritxell Gené i Titot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona