Política

Setge al procés sobiranista

Reforç policial dels Mossos en diversos “punts d’interès”

Les seus d’Òmnium i l’Assemblea a Barcelona, custodiades per la policia catalana

La policia investiga una agressió comesa per un grup d’ultres espanyols a un jove

Els Mossos d’Esquadra no només han decidit mantenir la seva estructura de comandament directament vinculada a la conselleria d’Interior i al govern de la Generalitat sinó que, paral·lelament, han activat mesures per garantir l’ordre i la seguretat de les persones implicades en el procés que ha de conduir al referèndum d’autodeterminació del diumenge vinent.

Una mostra evident de l’actitud proactiva de la policia catalana és el desplegament, ahir, de patrulles de seguretat ciutadana a diversos punts de la ciutat de Barcelona en el qual fonts del cos van definir com a “punt d’interès”, i que es podrien definir també com a punts calents. Un d’aquests indrets és davant el número 276 del carrer Diputació, on hi té la seva seu central l’entitat Òmnium Cultural. En aquest punt, des de divendres a última hora, i durant tot el dia d’ahir, hi ha estacionat un vehicle logotipat dels Mossos d’Esquadra amb dos agents uniformats que vigilen amb discreció. La presència dels agents es va limitar a tasques de vigilància de seguretat ciutadana, sense que fos necessària la seva intervenció perquè no s’hi van produir incidents. L’únic moviment va ser el de membres de l’organització carregant material relacionat amb la campanya electoral del referèndum.

El mateix desplegament es va produir durant tot el dia d’ahir davant la seu principal de l’Assemblea Nacional Catalana, al carrer Marina de Barcelona, on el dia abans s’hi havia produït una concentració de militants de la causa espanyolista que va provocar alguns moments de molta tensió.

La concentració de divendres va acabar amb una agressió de dos manifestants contra un jove que va desaprovar l’actitud dels espanyolistes. Aquest fet és avui objecte d’investigació dels Mossos d’Esquadra, segons va fer saber ahir el cos policial a través d’un missatge al seu compte oficial de Twitter. La investigació disposa d’imatges de vídeo on es recull de manera clara el moment de l’agressió al jove, on un manifestant incita l’agressor cridant-li “métele”, mentre aquest li clava un cop amb la mà oberta a la víctima.

LA XIFRA

2
manifestants
de la causa espanyolista van agredir divendres un jove que va desaprovar la seva actitud.

Dos contra un i una escopinada al vidre d’un cotxe

La concentració espanyolista de divendres, primer davant la seu de l’Assemblea Nacional Catalana, al carrer Marina de Barcelona, i després davant la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de les Corts, va estar carregada de tensió i s’hi van viure i veure diversos actes de violència sobre les persones, protagonitzades pels manifestants i de les quals en va aixecar acta un vídeo del mitjà de comunicació la Directa. A les imatges s’hi veu, en primer lloc, com un ciutadà embolicat amb una bandera espanyola escup contra el vidre d’un automòbil, conduït per una dona, després de cridar “Viva España”... A les imatges també es veu com una dona del servei d’ordre dels manifestants li recrimina l’acció i després demana perdó a l’agredida. Més endavant, dos individus, amb una samarreta amb el lema patriota, agredeixen un noi. Quan volen continuar l’agressió són aturats per algun company de la marxa espanyolista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona