Política

Puigdemont afirma que ara hi ha més gent a favor del referèndum

El president de la Generalitat considera que les mesures autoritàries contra l’1-O han tingut l’efecte contrari al buscat

Retreu a l’Estat que es gasti 300.000 euros diaris per enviar 3 vaixells carregats de policies

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha garantit aquest divendres que malgrat els cops policials contra el referèndum de l’1 d’octubre arriben a la recta fina de la campanya “més mobilitzats que mai”.

En un míting davant unes 2.000 persones (segons l’organització) al parc Ramon Barnils de Sant Cugat, ha afirmat que ara “hi ha més gent a favor del referèndum que un mes”.

I és que, segon ell, les mesures repressives de l’Estat contra l’1-O han generat l’efecte invers al desitjat pel govern espanyol: “A nou dies del referèndum estem ben vius, desperts i amb el cap ben alt; amb la por a l’armari i l’esperança a la porta”.

“És clar que votarem. Qui dubta que votarem?”, ha sentenciat.

El president ha alertat que l’ordre de tancar la pàgina web per consultar les seus electorals del referèndum és una “pràctica pròpia de països totalitaris”.

En aquest sentit, ha considerat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vulnera la Constitució quan ataca “drets fonamentals” dels catalans.

Per això, ha fet un a crida a fer una constitució catalana, impulsada de baix a dalt, i no com la que es va fer el 1978 amb militars franquistes vigilant que es redactava “a l’habitació del costat”.

Puigdemont ha carregat contra l’enviament de tres vaixells per allotjar els reforços de la Policía Nacional i Guàrdia Civil a ports catalans (dos a Barcelona i un a Tarragona) per aturar un referèndum, “que no prohibeix la llei espanyola”.

“Després d’esperar tants anys que els tancs entressin per la Diagonal, i ara resulta que venen els vaixells pels nostres ports, carregats de policies”, ha ironitzat.

A més, ha retret a l’Estat que es gasti els 300.000 euros diaris que costa mantenir els tres vaixells amarrats, uns diners “que els treuen de les nostres butxaques”, ha afegit.

Aclamat per les més de 2.000 persones que han omplert el parc, Puigdemont s’ha preguntat de forma retòrica com l’Estat pensa “evitar l’entusiasme de l’oportunitat” de crear una Constitució nova, la catalana, “sense un militar franquista al costat”.

També ha ironitzat sobre el fet que l’operació de la Guàrdia Civil del 20-S hagi estat batejada amb el nom d’Anubis, divinitat egípcia de la mort, els funerals i guardià de les tombes. “Ja sabem de quina tomba són guardians aquests senyors, i no és aquí sinó que està al Valle de los Caídos”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona