Política

El TSJC ordena aturar la pàgina que informa dels col·legis electorals de l’1-O

La magistrada que instrueix la querella contra el govern pel referèndum habilita la Guàrdia Civil perquè efectuï l’aturada cautelar del servei

La Generalitat va activar ahir dijous el lloc web on els ciutadans poden consultar el seu centre de votació

La magistrada de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la querella contra el govern ha ordenat aquest divendres que es bloquegin les pàgines electròniques activades aquest dijous on el govern informa dels centres de votació del referèndum de l’1 d’octubre.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar ahir a la tarda la posada en marxa de l’apartat del portal web de l’1-O on els catalans cridats a votar en la consulta d’autodeterminació podien consultar el seu col·legi electoral.

La jutge ha acordat avui que s’adoptin “les mesures tècniques oportunes” perquè “de manera immediata” es deixi “fora de línia” i es talli “qualsevol accés” al lloc onvotar.garantiespelreferendum.com . En aquest sentit, habilitat la Guàrdia Civil perquè efectuï l’aturada cautelar del servei i el bloqueig tècnic corresponent.

La magistrada argumenta que la pàgina amb la llista de col·legis electorals de l’1-O vulnera la suspensió de la llei i el decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, així com les successives resolucions de l’alt tribunal “en ordre a prohibir qualsevol acord o actuació que permetés la celebració del referèndum sobre autodeterminació”.

La jutge recorda que el 13 de setembre ja va acordar com a mesures cautelars el bloqueig de dues pàgines web que “defugien” els mandats del TC, perquè informaven del contingut de la llei del referèndum i obrien un registre perquè els ciutadans que volguessin col·laborar en la convocatòria ho poguessin fer facilitant les seves dades.

En aquest sentit, alerta que la pàgina activada ahir facilita informació que permet la celebració del referèndum, ja que explica on pot votar cada ciutadà.

És per això que conclou que es fa necessari “el bloqueig” de la pàgina web a l’empara de l’article 13 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, “que té plena vigència també en aquest moment, perquè la naturalesa de la pàgina segueix l’esquema de les anteriors” pàgines del referèndum, “tan repetides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona