Política

Suport al procés sobiranista

Es crea un comitè en defensa del referèndum a l’Ebre

Una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics consensuen un document que condemna la persecució a polítics i fa una crida a votar l’1-O

Uns 50 treballadors de l’hospital de la Cinta es manifesten contra la repressió

Una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics han decidit crear un grup de treball conjunt a les Terres de l’Ebre en defensa del referèndum. L’ANC, Òmnium, la PDE, la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes, l’AMI, ERC, el PDeCAT, els comuns, la CUP, Unió de Pagesos, la USOC i Catac són alguns dels membres del comitè que ahir va fer públic un manifest conjunt. “Vivim una situació excepcional, a l’Ebre respondrem amb fermesa i pacíficament com sempre hem fet”, va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, que va ser l’encarregat de llegir el manifest.

Els promotors del comitè denuncien la persecució a polítics i l’estat d’excepció que viu el país des de dimecres. “Un referèndum pactat seria l’ideal, però el bloqueig de l’Estat no ho ha permès. Fem una crida a la participació massiva l’1-O”, diuen en el manifest consensuat.

Tot i que el grup de treball no té encara un calendari de mobilitzacions previst, faran convocatòries en funció dels esdeveniments que es vagin succeint. “Ja hem fet alguna enganxada conjunta de cartells en diversos municipis i estarem en mobilització contínua perquè l’Estat viola els drets fonamentals”, va assenyalar el portaveu de l’ANC de les Terres de l’Ebre, Manel Alves. També el vicepresident de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, va destacar la importància de la mobilització pacífica per defensar el referèndum.

D’altra banda, un dels primers col·lectius que ha manifestat el seu rebuig a la repressió i a l’estat d’excepció ha estat el sanitari. Així, una cinquantena de treballadors de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa es van concentrar ahir a la porta del centre, convocats pel sindicat Catac. “Estem en contra de la il·legal i il·legítima ocupació de diversos departaments de la Generalitat i de les detencions. Cal donar una resposta a l’altura de la gravetat del moment”, va manifestar la portaveu de Catac, Cinta Sarroca. Una protesta que també va realitzar-se als centres d’atenció primària de Tarragona i Reus. “Fem una crida a la mobilització pacífica dels treballadors perquè reclamen el seu dret a vot”, va dir Sarroca. La Intersindical Alternativa de Catalunya ha presentat un preavís de vaga. “Si no podem fer el referèndum el dia 1, hi haurà vaga des de l’endemà”, va alertar Sarroca.

LA FRASE

Vivim una situació excepcional, a l’Ebre respondrem amb fermesa i pacíficament com sempre
Manolo Tomàs
PORTAVEU PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EBRE (PDE)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona