Política

Crida als catalans dels EUA a protestar en la visita de Rajoy

Faran una concentració davant la Casa Blanca, dimarts que ve, quan el president espanyol es reuneix amb Trump

La comunitat catalana als Estats Units ha convocat una protesta per dimarts que ve, coincidint amb la visita del president espanyol, Mariano Rajoy, als Estats Units per trobar-se amb el president nord-americà, Donald Trump. La visita del mandatari espanyol serà dilluns i dimarts. I la comunitat catalana ha convocat una concentració, dimarts a les dotze del migdia, davant la Casa Blanca. El punt de trobada serà Lafayette Square Park, amb el lema Referèndum és democràcia. Els convocants, ciutadans particulars que tenen el suport de la plataforma Catalunya al Món, volen denunciar la repressió de l’Estat espanyol contra el referèndum i les institucions catalanes. La concentració, per la qual ja s’ha rebut el permís de les autoritats competents, pretén defensar allò que als Estats Units es coneix com el First Amendment (les garanties de llibertat), que inclou el dret a la llibertat d’expressió. “La crida a Washington és per a tots els catalans, catalanoamericans i simpatitzants de les causes democràtiques d’arreu, vinguin d’on vinguin. Esperem que majoritàriament vingui gent de Washington” però se n’espera de més llocs, ha explicat a aquest diari Miquel Fernàndez, un dels promotors. A més de la capital, la convocatòria s’adreça especialment a les comunitats catalanes de Nova York, Boston, Chicago, Filadèlfia i DC. El mateix Fernàndez, que viu a Oklahoma, hi acudirà, i un conegut seu de Seattle, també.

“La protesta és per evidenciar la voluntat de resoldre aquest conflicte de forma pacífica i democràtica, votant, i per demanar l’ajuda dels Estats Units per garantir que se celebri un referèndum on tots els catalans es puguin expressar lliurement.” Així, deixa clar que en la protesta “hi cap tothom”, tant els que votarien que sí com que no, o en blanc, i els que no poden votar “però solidàriament demanen que es permeti al poble català exercir el dret d’autodeterminació de manera lliure i pacífica”. A més, també tenen previst iniciar una campanya de cartes a congressistes i senadors. El dia de les grans mobilitzacions al carrer per les detencions de càrrecs del govern ja van fer una petita concentració davant de les Nacions Unides.

Arreu d’Europa aquests dies s’han fet concentracions de protesta per denunciar la situació a Catalunya a diferents capitals europees (Amsterdam, París o Londres) i demà n’hi ha prevista una de simultània a Copenhaguen, Göteborg i Estocolm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen un col·laborador d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona