Política

Suport al procés sobiranista

L’oposició planta Àngel Ros per ser còmplice de l’Estat

Els grups del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i del Comú anuncien que no participaran en cap acte de l’Ajuntament fins que el govern local del PSC no doni suport a la Generalitat

Cop de porta dels grups de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida. Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i del Comú de Lleida van plantar ahir la comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat amb l’objectiu de fer veure a l’equip de govern d’Àngel Ros que “no es pot continuar participant de l’activitat de l’Ajuntament com si no estigués passant res al país”. En aquest sentit, les quatre formacions han anunciat que no participaran en cap altra convocatòria política o acte institucional de la Paeria fins a l’1 d’octubre “si no hi ha un posicionament clar de Ros posant-se al costat del govern de la Generalitat en l’objectiu de tirar endavant el referèndum d’autodeterminació”, segons va manifestar el president del grup del PDeCAT, Toni Postius. Des del Comú van apuntar el seu rebuig “al silenci de l’alcalde” davant “l’escalada repressiva” que s’està vivint a Catalunya i van criticar que Ros “continuï amb els braços plegats aparentant normalitat”. Postius ha defensat que ara la prioritat del seu grup, el PDeCAT, “ha de ser la defensa dels drets civils, de la llibertat d’expressió i de la democràcia”. “No pot ser que mentre hi ha gent que ha dormit a la presó pel referèndum, i mentre la Policía Nacional i la Guàrdia Civil estan entrant en seus del govern, mitjans de comunicació i empreses, Àngel Ros calli i s’amagui a la cova de la Paeria fent veure que aquí no hi passa res”.

Des del Comú de Lleida han exigit un pronunciament a Ros, així com “una defensa ferma dels drets de tots els lleidatans, dels drets civils i les llibertats del poble català i de les institucions que el representen”. A banda dels quatre grups polítics de l’oposició, també ha abandonat la comissió municipal d’Urbanisme el representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL).

El PP i Ciutadans consideren la decisió “lamentable” i “totalment desencertada” i “impròpia de càrrecs electes”. Ciutadans, a més, ha denunciat davant la fiscalia de Lleida una carta anònima rebuda amb insults cap a la seva portaveu, Ángeles Ribes.

L’equip de govern assegura que “continua treballant per la ciutat, per respecte a tots els ciutadans i a la labor dels treballadors municipals”. La tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, va demanar respecte per la institució i va manifestar que “cadascú és lliure de prendre la decisió que vulgui però volem recordar que a les comissions es tracten els temes d’interès ciutadà”.

.

La universitat, un clam contra la repressió

Representants de la comunitat universitària de la Universitat de Lleida (UdL) es van concentrar ahir per denunciar la “repressió judicial i policial” de l’Estat espanyol “contra la democràcia i la llibertat a Catalunya”, al qual acusen d’estar “aplicant mesures il·legals perpetrades per escampar la por i tombar un referèndum convocat legalment”. En el manifest es va fer una crida a participar en el referèndum de l’1 d’octubre. La concentració es va fer de manera descentralitzada en els cinc campus de la UdL. D’altra banda, des de l’equip rectoral de la Universitat de Lleida han negat que la UdL no hagi volgut cedir les seves instal·lacions com a seus electorals pera l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia