Política

setge a l'1-O

L’estiba planta els vaixells on s’allotja el reforç policial

Els treballadors dels ports de Barcelona i Tarragona van decidir ahir no donar servei als tres ferris contractats per l’Estat

Queixes d’un sindicat policial per les condicions dels agents

Els estibadors dels ports de Barcelona i de Tarragona giren l’esquena als tres vaixells (dos a Barcelona i un al port tarragoní) que hi han atracat per ordre de l’Estat perquè serveixin d’allotjament per al reforç de Policía Nacional i de Guàrdia Civil que s’ha desplaçat a Catalunya per impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Tots dos col·lectius d’estiba van aprovar ahir en assemblea rebutjar les peticions d’abastiment a les tres embarcacions “en defensa dels drets civils”, segons va anunciar l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona al seu compte oficial de Twitter.

La decisió es va prendre després que un dels dos vaixells atracats des d’ahir a Barcelona, el Rhapsody, fes una petició als estibadors perquè hi operessin. L’acord dels treballadors va ser imitat ahir al migdia pels estibadors del port de Tarragona, tot i que ells no havien rebut cap petició del creuer allà instal·lat, el GNV Azzurra, perquè hi operessin.

La decisió dels estibadors no afectarà, però, el manteniment dels tres ferris als ports catalans, ja que les mateixes tasques de subministrament que haurien requerit els estibadors les podran assumir els cossos policials. Segons va informar Europa Press, els creuers Raphsody i Moby Dada tenen permís d’estada al port de Barcelona fins el 5 d’octubre. Pel que fa al GNV Azzurra, l’Estat té previst que continuï atracat al port fins al 4 d’octubre.

Queixes pel menjar

L’acció de protesta dels estibadors va anar acompanyada ahir de les queixes del Sindicat Unificat de Policia (SUP), que, a través de les xarxes socials, va denunciar les condicions “miserables” en què, al seu parer, es troben allotjats els agents desplaçats fins a Catalunya. Així, en una piulada dirigida a la vicepresidenta del govern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, van denunciar tant la mala qualitat del menjar que reben com les reaccions d’un dels sindicats d’estibadors, la CNT, que va afirmar que els agents no eren “benvinguts” al port de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona