Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

ERC deixa el govern de Barberà i s’aguditza la crisi

Els republicans decideixen trencar amb la Plataforma Ciutadana per Barberà perquè no ha cedit locals per al referèndum

Junts per Barberà, format per CUP i Podem, es manté i treballa per garantir-lo

El govern de Barberà del Vallès, fins ahir format per la Plataforma Ciutadana per Barberà, que amb cinc regidors té l’alcaldia, Junts per Barberà, formada per dos edils de la CUP i dos de Podem, i ERC, amb dos més, s’ha trencat. Si la setmana passada Junts i ERC denunciaven que Plataforma havia incomplert el pacte de govern perquè no havia facilitat la cessió de locals per al referèndum, ahir els republicans anunciaven la marxa de l’executiu local, i els edils de Junts, acompanyats dels diputats Eulàlia Reguant (CUP) i Albano Dante Fachin (Podem) denunciaven l’enduriment de la crisi després d’un edicte de l’alcaldessa, Sílvia Fuster, en què recordava que les competències en matèria del referèndum les té alcaldia, i els incidents que s’han produït el cap de setmana amb la retirada de material relacionat feta per la policia i la brigada municipal. Segons Sandra Ramos, regidora de Junts, preveuen demanar una junta de portaveus extraordinària perquè no s’ha fet cap en les darreres setmanes i s’ha bloquejat el funcionament de l’Ajuntament. A banda, vam fer una crida als ciutadans de Barberà a participar cada vespre en una enganxada de cartells. L’edil Fabià Díaz afirmava: “Tot i el decret seguim treballant perquè es faci el referèndum” i ajornaven, de moment, fins al 2 d’octubre la decisió de seguir o no al govern. L’alcaldessa puntualitzava ahir: “No he dit no a la cessió sinó que hem transmès a la Generalitat un sí condicionat al fet que el referèndum sigui legal.” Fuster diu que està disposada a negociar amb el govern per buscar una solució, com s’ha fet amb Barcelona, i defensava que l’Ajuntament funciona.

LA XIFRA

4
partits
van signar el pacte de a Barberà: Plataforma Ciutadana per Barberà, Junts per Barberà (CUP i Podem) i ERC.

El PDeCAT treu el suport extern al PSC de Mollet

L’alcalde de Mollet del Vallès, el socialista Josep Monràs, queda sense el suport extern del Partit Demòcrata per la seva negativa a col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre. Monràs, que governa en minoria, fins ara tenia el suport des de fora de l’executiu local del grup municipal de CiU i de Cs. El PDeCAT li retreu que sigui un dels alcaldes del PSC “més contraris” al procés sobiranista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia