Política

judicialització del procés

El TC desestima la recusació dels seus magistrats sol·licitada per Forcadell

Els jutges del Constitucional resolen ells mateixos sobre una qüestió que els afecta perquè no hi ha cap instància superior

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat del tot la petició de recusació dels seus dotze magistrats que havia plantejat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La presidenta del Parlament considera que els jutges del TC estan “contaminats” per decidir sobre l’aplicació de mesures d’execució de les seves sentències en relació amb el procés independentista.

La decisió s’ha pres a l’inici del ple i de manera unànime. De fet, els magistrats no han admès ni a tràmit l’escrit ja que consideren que es tracta d’una recusació “formulada genèricament”. Segons l’alt tribunal, la recusació presentada “no té substantivitat jurídica i no mereix una decisió sobre el fons”.

La sol·licitud ha estat rebutjada completament perquè en demanar la recusació de la totalitat dels magistrats no hi ha substituts possibles i la llei no preveu la formació de cap òrgan especial integrat per persones alienes a la institució. De fet, consideren que tot i anar dirigida als dotze magistrats, la recusació “en realitat va dirigida a l’òrgan mateix i no als seus integrants”.

Han estat els propis magistrats els que han resolt aquesta qüestió malgrat que els afecta tots ells en no existir cap instància superior, segons han informat fonts del tribunal.

La presidenta del Parlament va registrar l’escrit de recusació poc abans del començament del ple ordinari que va celebrar ahir el TC. Forcadell va justificar la sol·licitud “falta d’imparcialitat” dels magistrats i per “garantir” el seu dret de defensa.

Una vegada resolta aquesta qüestió, el tribunal començarà a estudiar l’incident d’execució presentat pel govern contra la votació i aprovació de la llei del referèndum al Parlament de Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia