Política

operació catalunya

Tots els citats planten la comissió de l’Operació Catalunya i es decideix demanar-los responsabilitats penals

La comissió havia de començar a les 9 i s’ha suspès fins les 10, les 11, i a les 12 s’ha aixecat definitivament

Només un dels citats ha donat explicació, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que ha dit que la fiscalia de l’Estat li ha recomanat no assistir

No han donat explicacions personatges com Jaime Barrado, comissari de policia, ni Francisco Martínez, ex-secretari d’Estat d’Interior, ni tampoc Pedro Esteban, ex-comissari de la Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia a Catalunya

La CUP, CSQP, i JxS han demanat una actuació resposta contundent

Ha resultat un autèntic fiasco. Cap dels citats a la comissió investigadora de l’Operació Catalunya ha posat un peu al Parlament de Catalunya. S’ha intentat començar a les 9, després a les 10, i a les 11 i a les 12, finalment, s’ha aixecat la sessió. Els grups parlamentaris presents han volgut intervenir. JxS, CSQP i la CUP han coincidit ha reclamar que el Parlament no deixi impune el que han qualificat de “burla” i “menyspreu”. Demanen accions legals per reprendre els personatges que no han comparegut i que ni tan sols han donat una explicació de la seva absència. No han comparegut, ja fos en persona o en videoconferència –pel fet de no ser a l’Estat–, el policia en excedència Antonio Giménez Raso; Jaume Barrado González, comissari de policia; Francisco Martínez, ex-secretari d’estat d’Interior; Pedro Esteban, ex-comissari de la Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia a Catalunya; Bonifacio Díaz Sevillano, ex-agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya a Mèxic; l’agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Celestino Barroso i l’ex-secretària general del Centre Nacional d’Intel·ligència Beatriz Méndez de Vigo, germana de l’actual portaveu del govern espanyol. L’únic citat que ha posat alguna “excusa” ha estat el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que ha dit que des de la fiscalia de l’Estat se li ha “recomanat” no comparèixer. Tampoc han aparegut a la comissió el PP, PSC i C,s.

Ahir van comparèixer el socialista José Zaragoza i la popular Alícia Sánchez Camacho. L’ex-presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va negar l’existència de la guerra bruta del govern del PP. “En el Congrés, els grups ja tenien les conclusions fetes abans d’escoltar”, es va queixar, responent al diputat de CSQP, Albano Dante Fachin, que va assegurar que l’operació va començar el 2012 amb l’enregistrament a La Camarga del dinar entre la popular i l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez. L’ex-càrrec del PSC José Zaragoza va tornar a negar que encarregués aquest enregistrament. Camacho va refusar tenir fonts a la fiscalia, tot i que coneixia la querella a Mas abans que es fes pública. La diputada de la CUP Mireia Boya va insistir a demanar-li perquè no havia portat a la justícia la informació dels Pujol que va donar-li Álvarez, i Germà Bel (JxS) la va acusar de “pactar amb els delinqüents que van enregistrar-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ