Política

Els talibans fan esclatar un cotxe bomba a Kabul i moren 31 funcionaris

L’explosió va causar també més de 40 ferits

Eren empleats del Ministeri de Mines i Petroli afganès

És l’atemptat més greu a Kabul des del 31 de maig

La capital de l’Afganistan va tornar a ser escenari d’un atac suïcida dels talibans amb l’explosió, ahir, d’un cotxe carregat d’explosius contra funcionaris del govern afganès, que va causar al menys 31 morts i més de 40 ferits. La meitat dels morts van quedar totalment cremats i la seva identificació resultava molt difícil, segons va indicar el coordinador de víctimes del Ministeri de Salut Pública, Baz Muhammad Shirzad. “D’aquests cadàvers greument cremats alguns ja han estat identificats, però encara estem treballant per identificar set cossos, ni tan sols sabem si són adults o nens”, va afirmar la font.

Poc abans de les 7.00 hora local (2.30 GMT), un suïcida va atacar un autobús que transportava funcionaris del Ministeri de Mines i Petroli afganès, al seu pas per una àrea residencial de la capital, segons va afirmar el portaveu de la policia local, Basir Mujahid. Els talibans van reivindicar l’autoria de l’atemptat assegurant que l’objectiu de l’atac, perpetrat “amb un cotxe ple d’explosius potents”, eren dos microbusos amb “interrogadors” dels serveis d’espionatge afganesos. “Aquests dos microbusos feia dos mesos que estaven sota vigilància i van ser atacats ahir després que haguessin recollit tots els passatgers”, va indicar el portaveu del grup insurgent Zabihullah Mujahid, que va afegir que els vehicles es dirigien a la seu dels serveis d’espionatge de la capital afganesa.

Aquest és l’atemptat més greu perpetrat a Kabul des del 31 de maig passat, quan un camió carregat d’explosius va detonar a l’entrada d’una zona d’alta seguretat, on van morir 150 persones i més de 300 van quedar ferides.

Segons les dades recopilades per la missió de l’ONU a l’Afganistan, el conflicte ha arribat a un nou rècord de morts de civils, amb 1.662 morts en els primers sis mesos d’aquest any.

Vint-i-cinc morts en un altre atemptat al Pakistan

Almenys 25 persones van morir ahir, deu d’elles policies, i 40 van resultar ferides en un atac suïcida a Lahore, a l’est del Pakistan, segons va informar un portaveu de la policia, Hamad Raça. Aquest va indicar que el suïcida havia detonat els explosius en una de les principals artèries de la ciutat, a prop d’un complex d’oficines on es feia una operació de demolició d’habitatges il·legals, de manera que hi havia molta presència policial. “Aparentment la policia era l’objectiu de l’atac”, va dir Raça. El principal grup talibà pakistanès, el Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), va reivindicar l’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs