Política

operació diàleg

Méndez de Vigo avisa que comprar urnes per a un referèndum independentista és “il·legal”

El govern espanyol alerta la Generalitat que no pot utilitzar diner públic per a l’adquisició d’urnes

El portaveu del govern espanyol i ministre d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, ha advertit aquest dimarts al govern de Carles Puigdemont que comprar urnes per a un referèndum d’independència és “il·legal” i, per tant, no es poden pagar amb diner públic de tots els catalans. “Sent un acte preparatori d’un acte il·legal, ni un euro dels catalans pot anar destinat a això. Hauran d’assumir les conseqüències econòmiques de la il·legalitat que cometin. Hauran de pagar-ho ells”, ha declarat en una entrevista a TVE.

En aquesta línia, Méndez de Vigo ha indicat que la dimissió del director dels Mossos d’Esquadra després de la remodelació del govern mostra “la deriva enormement preocupant” en la qual està immers l’executiu que encapçala Puigdemont. Al seu entendre, “purguen a tot aquell que no està d’acord” i “van d’incompliment en incompliment de la llei”.

A més, ha reiterat que el govern de Mariano Rajoy manté la “mà estesa” i està disposat a dialogar “sense data de caducitat” però “sempre dins la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia