Política

procés sobiranista

Sindicats dels Mossos demanen ordres clares pel 1-O

El portaveu del Fepol afirma que la Policia compleix la llei i “ara no és moment d’excepcions”

El SEM ha apuntat que els dos responsables d’Interior que tenien un discurs “clar” sobre el respecte a la llei se n’han anat

La Uspac considera que “deixar votar no és cap il·legalitat” i que com a Policia de Catalunya els Mossos compliran les lleis que emanen del Parlament

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra han avisat avui que la dimissió en quatre dies del conseller d’Interior i el director de la policia catalana genera “incertesa i inestabilitat”, per això han exigit “instruccions clares” davant l’1-O i que no se’ls utilitzi com una “eina política”.

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra han valorat que la dimissió del fins ara director general de la Policia catalana Albert Batlle genera “incertesa”, en sumar-se al relleu del conseller d’Interior aquest divendres passat, i han reiterat que compliran la llei.

El portaveu del Fepol, Valentín Anadón, ha assegurat que la sortida de Batlle genera “preocupació i incertesa” encara que també ha transmès un missatge de tranquil·litat perquè la Policia seguirà garantint la seguretat jurídica. “El paper dels Mossos és clar: garantir la cohesió i la seguretat jurídica”, ha explicat Anadón.

Segons ha indicat, per definició, la Policia compleix la llei, i segons la seva opinió, ara “no és moment d’excepcions”.

En preguntar-li per si veu possible que el Govern espanyol prengui el control dels Mossos, ha considerat que “pot passar qualsevol cosa” i ha lamentat que tant la Policia catalana com la ciutadania en general desconeixen quins són els plans de l’Estat i de la Generalitat.

Per la seva part, el portaveu del SME, Toni Castejón, valora que aquests canvis en pocs dies generen “inestabilitat”, ha recordat que el cos de Mossos és jeràrquic i confia en el bon criteri del major, Josep Lluís Trapero.

“Confiem que el major farà el correcte estigui qui estigui com a càrrec polític” al capdavant de la Conselleria, ha valorat Castejón.

Ha apuntat que els dos responsables d’Interior que tenien un discurs “clar” sobre el respecte a la llei se n’han anat, encara que no ha volgut interpretar-ho, i ha considerat respectable la decisió de Batlle.

El portaveu del SPC, David Miquel, ha considerat que Batlle és “una víctima més” del procés de remodelació del Govern català i ha indicat que no estan preocupats per qui hi hagi al capdavant d’Interior sinó per quines ordres pugui donar.

Ha recordat que Batlle és “un director més” dels molts que han passat per Mossos, i ha lamentat la mala relació que tenia el seu sindicat amb ell per la seva falta de diàleg i per la imposició amb la qual ha liderat el cos.

Des del CAT, el seu portaveu, María José Dávila, ha opinat que el seu cessament els perjudica com a sindicat perquè tenien diversos “fronts oberts” quant a millores laborals del cos, i que ara hauran de començar de zero.

La Uspac, a través del portaveu Josep Miquel Milagros, ha assegurat no estar preocupats pel canvi però admeten que és “desconcertant” i deixa certa incertesa en el futur de la Policia catalana.En qualsevol cas, Milagros considera que “deixar votar no és cap il·legalitat” i que com a Policia de Catalunya els Mossos compliran les lleis que emanen del Parlament, demanant també que no se’ls polititzi. No obstant això, en preguntar-li per una eventual suspensió del Tribunal Constitucional a la llei del referèndum, ha considerat que ells compliran ordres i que qui ha de “mullar-se” és la cúpula d’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona