Política

ANTONI MÁRQUEZ

ALCALDE D’OLIUS (INDEPENDENTS PER OLIUS)

“El cas d’Aigua del Solsonès es reconduirà”

“Intentem aconseguir un espai polivalent però el projecte és de molta envergadura”

“En fem un balanç positiu, hi ha bona entesa i hem pogut fer part del que ens havíem compromès tot i els límits pressupostaris”

Governen amb Esquerra. Quin balanç fa del pacte fins ara?
En fem un balanç molt positiu perquè hi ha molt bona entesa dins l’equip de govern i s’ha pogut fer una part del que ens havíem compromès tot i els límits pressupostaris que no ens deixen gaire marge. Els projectes de certa envergadura són difícils de dur a terme, i ens centrem en el dia a dia. També haig de dir que caldria que fóssim curosos amb les reglamentacions que es fan perquè els municipis petits moltes vegades tenim la sensació que les grans decisions es prenen des d’oficines de l’àrea metropolitana i es basen en la manera d’actuar de l’àrea metropolitana. Cal més sensibilitat a l’hora de crear lleis i normatives per la part del territori que estem fora d’aquesta àrea.
Quins són aquests projectes ambiciosos pendents?
Estem intentant aconseguir un espai polivalent, però és un projecte de gran envergadura i si no hi ha ajudes no el podem fer. Podem pagar-lo? Sí. Tenim els diners per pagar-ho però ens penalitza la llei pressupostària i no el podem fer. Ho portàvem en el programa. Està pendent i quan veiem que hi ha possibilitat de tenir les ajudes ho farem.
S’estan tirant endavant projectes més assequibles?
Sí, estem fent molta obra de camins, reparacions a la piscina municipal i obres en múltiples espais públics, que és on ens estem centrant. Per exemple, amb diners d’un pla d’obres i serveis del mandat anterior hem pogut canviar el 80% de l’enllumenat públic amb noves làmpades led, que són més eficients, i hem pogut fer un tram de clavegueram nou del polígon industrial que estava pendent de fer. També estem fent inversions importants per rehabilitar un antic molí propietat municipal, el molí de Ratavilla.
Què s’hi vol fer, al molí?
És un molí que va funcionar fins al 2009, i l’objectiu és rehabilitar-lo. Antigament havia funcionat com a molí i com a restaurant, i la idea és fer un concurs públic perquè torni a usar-se per a la restauració i el turisme rural.
Cal aprofitar turísticament el pantà de Sant Ponç?
Precisament acabem d’aprovar la normativa de gestió de l’espai els tres municipis implicats.
Com ha afectat el cas de la Mancomunitat d’Aigua?
Afortunadament no ha afectat el servei, però sí la imatge, és molt lamentable. Però es reconduirà. Estic convençut que la feina que s’està fent per reconduir-ho funcionarà. La feina en l’àmbit de l’administració política ja està feta i ara queda el tema de les demandes judicials.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés que viu Catalunya?
Depèn de qui estigui al capdavant. Però els ajuntaments el que hem de fer és validar les decisions del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia