Política

Puigdemont crida el món local a estar “actiu, mobilitzat i compromès”

El president de la Generalitat subratlla que “el procés constituent d’un país saludablement democràtic” s’ha de basar en el municipalisme

Defensa un país construït de baix a dalt “on tothom pensi el que vulgui i pugui defensar-ho”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha instat els alcaldes i regidors catalans, en especial els del seu partit (PDeCAT), a estar “actius, mobilitzats i compromesos” amb la celebració del referèndum d’independència programat per a la tardor.

Puigdemont ho ha dit en el seu discurs a la convenció municipalista del Partit Demòcrata poques hores després que ell mateix hagi anunciat la data, 1 d’octubre, i la pregunta del referèndum d’independència: “Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?”.

Segons ell, Catalunya es troba davant un escenari únic per convertir-se en Estat, i ha convidat els alcaldes i els regidors a no desaprofitar-ho: “Ara és l’oportunitat. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que ell no es tirarà enrere.

El president, que s’ha mostrat convençut que pot comptar amb els alcaldes i regidors, ha subratllat que “el procés constituent d’un país saludablement democràtic s’ha de basar en gran part en aquesta xarxa que és el món local”. “Ens cal un mon local actiu, mobilitzat i compromès, que deixi la seva petja en la fundació” del nou Estat.

Puigdemont ha fet una crida als representants del món local a buscar la implicació del màxim de ciutadans possible, estiguin o no a favor de la independència. Segons ell, “el reclam més poderós que tenim és la possibilitat d’oferir als ciutadans, pensin el que pensin, l’oportunitat de dir el que volen per fer un país millor”.

“Per fer un millor país, l’hem de fer entre tots. Un país on es discrepa civilitzadament, és un gran país. Allunyeu-vos dels països de pensament únic, on creuen que només valen la seva constitució i les seves lleis. Volem un país en què tothom pensi el que vulgui i pugui defensar-ho”, ha assegurat.

Ha recordat que “la transició es va fer de dalt a baix” perquè en les circumstàncies d’aquell moment “no es podia fer d’una altra manera”, però això va fer que molta gent “se’n quedés al marge”. “Quina constitució s’hagués aprovat si s’hagués comptat amb els Ajuntaments?”, s’ha preguntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles