Política

May guanya les eleccions del Regne Unit però perd majoria absoluta, segons el sondeig de la BBC

El Partit Conservador obtindria 314 diputats, 17 menys que en els comicis de 2015

Els Laboristes remunten 34 escons respecte de les anteriors eleccions i se situen en els 266

L’SNP es manté com a tercera força amb 34 escons però en baixa 22 i els liberal demòcrates en guanyen sis i es consoliden com a quart partit amb 14

El Partit Conservador de la primera ministra britànica, Theresa May, hauria guanyat les eleccions legislatives al Regne Unit amb 314 escons, segons el sondeig a peu d’urna publicat per la BBC, ITV i Sky News. No obstant això, els conservadors perdrien 12 diputats respecte de les eleccions de 2015 i es quedarien a 12 de la majoria absoluta, situada als 326.

L’enquesta projecta una important remuntada dels laboristes encapçalats per Jeremy Corbin, que aconseguirien 266 escons, 34 més que en els anteriors comicis.

D’acord amb aquesta projecció, els independentistes del Partit Nacional Escocès (SNP) es mantenen com a tercera força al Parlament de Westminster amb 34 escons però no aconsegueixen repetir el resultat històric de 2015, quan en van obtenir 56. Els liberal demòcrates recuperen força amb Tim Farron com a cap de llista i assoleixen 14 escons, sis més que en l’anterior votació.

Segons l’enquesta, realitzada a 144 col·legis electorals de tot el Regne Unit i divulgada al tancament de la votació, a les deu de la nit hora local (onze, hora catalana), Els Verds conserven el seu escó i l’UKIP perd el seu únic diputat.

Si es confirmessin els resultats del sondeig a peu d’urna, els conservadors tindrien els mateixos diputats, 314, que laboristes, independentistes escocesos i liberal demòcrates junts. Una gran coalició progressista, però, és una fórmula que no s’ha provat mai al Regne Unit, un país acostumat a les majories sòlides. De fet, la coalició de tories i liberal demòcrates el 2010, en el primer mandat de David Cameron, era la primera en dècades.

Més entrada la nit electoral, la BBC ha actualitzat el seu pronòstic amb una perspectiva millor per als conservadors, de 322 diputats, però encara insuficient per a la majoria. ITV atorga al partit de May el mateix resultat i Sky News una forquilla que oscil·la entre els 308 i els 328 escons, que en la seva part alta si suposaria la majoria absoluta per als conservadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona