Política

Regne Unit

Catalans residents al Regne Unit fan un manifest de suport a Jeremy Corbyn

El Comitè Català de Suport al candidat laborista a les eleccions de dijous destaca que el seu programa és “el més progressista des del 1945”

El grup afirma que un govern amb Corbyn al capdavant serà “positiu per al procés democràtic català”

Un grup de catalans residents al Regne Unit ha format un Comitè Català de suport al candidat laborista Jeremy Corbyn davant les eleccions legislatives britàniques del proper dijous, 8 de Juny.

En el seu manifest, el Comitè expressa el seu “suport a la candidatura laborista”, de la qual destaca el programa electoral “mes progressista des del 1945”. Segons el grup, propostes com “la renacionalització dels serveis bàsics d’aigua, energia i transport; una política impositiva progressiva i una aposta per la recuperació econòmica a traves de la inversió publica i la re-industrialització” cobreixen “les demandes principals de la immensa majoria de la societat britànica”.

El text aposta per trobar una solució a l’actual amenaça terrorista que viu el país que passi per “evitar una escalada militar, assolir una política exterior no imperialista, garantir la pau a l’Orient Mitjà i apostar pel diàleg i la fi de la venda d¡¦armes a règims opressors i finançadors del terrorisme, com l’Aràbia Saudita”.

També valora que “davant les incerteses del Brexit”, el programa laborista garanteixi “el reconeixement unilateral de la residencia permanent als ciutadans europeus ja instal·lats al Regne Unit” i advoqui per un “mercat lliure d’aranzels”.

El grup assenyala que el suport als laboristes no exclou “el vot tàctic”, segons la circumscripció electoral, “en benefici d’altres opcions progressistes, com el Partit Nacional Escocès (SNP) o els Verds ni va en detriment de i “l’objectiu d’assolir una aliança progressista.

Finalment, el manifest veu “positiu per al procés català” un govern amb Jeremy Corbyn al capdavant, ja que té “un gran bagatge de negociacions i cerca de solucions democràtiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona