Política

Ajuts pel temporal

El govern espanyol destina 1,4 MEUR a reparar els danys dels temporals a la costa de Tarragona i l'Ebre

El Serveide Costes anuncia que les obres, de reposició de sorra i reparació d'accessos a les platges, començaran aquest mes de març

El govern espanyol destinarà 1.399.346,49 euros a reparar els danys produïts a la costa de Tarragona i les Terres de l'Ebre pels temporals que van tenir lloc entre el 16 i el 22 de gener. El Servei Provincial de Costes a Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha elaborat durant les últimes setmanes un informe sobre els efectes del temporal que ha servit de base per aprovar la dotació econòmica per a les obres d'emergència, regulades per la resolució del passat 1 de febrer. Els recursos es repartiran en funció de “les necessitats de cada municipi” a les zones costaneres de Cunit, Calafella, El Vendrell (Baix Penedès), Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou (Tarragonès), Cambrils, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), l'Ametlla de Mar, el Perelló, l'Ampolla, Deltebre (Baix Ebre), Sant Carles de la Ràpita i Alcanar (Montsià). Les actuacions, que se centraran en la reposició de sorra i la reparació d'accessos a les platges, han de començar aquest mes de mar.

Concretament, Costes ha apuntat que per reposar el dèficit sedimentari a les platges on ha incidit més el temporal es redistribuirà la sorra que s'ha erosionat en unes zones –principalment a llevant– i s'ha dipositat en altres –ponent en la majoria de casos–. També s'extreuran sediments acumulats en barreres artificials, com els ports esportius, per regenerar les platges mitjançant el transvasament de sorra a les zones erosionades deficitàries. També s'estendran aquests excedents i anivellaran les platges amb material traslladat o aportat. A les platges que ja compten amb sorra de tipus 'sauló', que és el sediment que aporten les rieres i barrancs entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant, s'aportarà aquest mateix material procedent de canteres. Aquest 'sauló' es composa de quars, feldspat i mica, una combinació que confereix les característiques particulars de la sorra de les platges de la Costa Daurada.

Addicionalment, i en l'àmbit de l'accessibilitat a les platges i cales, Costes reposarà els accessos de vianants, rampes, passarel·les, a més de reparar les esculleres desplaçades per la força del temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona