Política

Guerra de banderes

Vilafranca hissa la bandera espanyola a l'Ajuntament després de 5 anys de requeriments judicials

Un rètol recordarà que la bandera hi és per una sentència ferma

La CUP insta l'alcalde a despenjar-la i desobeir el mandat del tribunal

L'equip de govern de Vilafranca del Penedès ha decidit tornar a col·locar la bandera espanyola a l'edifici consistorial després de prop de 5 anys de requeriments judicials.

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, l'Ajuntament explica que s'ha pres la decisió en compliment d'un mandat judicial de l'1 d'agost del 2012, d'una sentència ferma de 20 de gener del 2015 i d'un requeriment d'execució de sentència de 14 de juny del 2016.

El consistori justifica que l'incompliment de les resolucions judicials hauria pogut comportar multes personals i la inhabilitació de l'alcalde, el convergent Pere Regull.

Al costat de la bandera s'hi instal·larà un rètol amb la llegenda: “La bandera espanyola oneja en aquest Ajuntament per requeriment de data 1 d'agost del 2012 i en compliment de sentència ferma de data 20 de gener del 2015”.

Regull s'havia negat a penjar fins ara l'estelada o la bandera espanyola a l'Ajuntament perquè “confrontaven els ciutadans”. Ara, però, ha fer-ho amb l'espanyola per mandat judicial. “Hem aguantat el que hem pogut però tampoc n'hem fet bandera perquè entenem que no és un tema per treure pit”, ha defensat.

De la seva banda, la CUP ha demanat a l'alcalde que torni a retirar la bandera, perquè el mandat que l'obliga a posar-la és una “amenaça a la sobirania local” i a l'Ajuntament de Vilafranca. El partit independentista ha qualificat aquesta situació com a “nou exemple de l'ofensiva nacionalista espanyola del govern del PP de Madrid sobre el poble català”, que “demostra” quines són les seves prioritats davant la situació política del país.

Per això insisteixen a Regull que es mostri “ferm” i desobeeixi el “requeriment del govern espanyol”. Els cupaires li garanteixen el seu “suport” si ho fa.

En la mateixa línia, condemnen que l'equip de govern hagi obeït uns tribunals que “pretenen apuntalar i legitimar el projecte polític espanyol i condemnar tot un poble que vol ser lliure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona