Política

ERC reclama al Senat un pla d'ajuts pel temporal

El grup d'ERC al Senat va registrar ahir una moció en què es demana que es declari immediatament el litoral mediterrani, també el de les Illes Balears, zona catastròfica i que es posi en marxa un pla d'ajudes econòmiques per als ajuntaments que hagin vist danyat el seu espai urbà arran del temporal marítim del cap de setmana passat. La moció s'ha treballat amb càrrecs electes republicans a les comarques gironines, que volen posar fil a l'agulla per resoldre una situació endèmica a la Costa Brava, però especialment els desperfectes a Sant Antoni de Calonge, Lloret i Cadaqués.

El text també reclama procedir a les tasques de restitució i restauració de les platges afectades, a més d'engegar un pla del litoral amb la participació de tots els actors institucionals i col·lectius afectats (pesca i turisme) en la seva gestió sostenible.La moció es debatrà en la comissió de Medi Ambient i el senador Quim Ayats denuncia que els desperfectes patits a la costa catalana “posen de manifest l'oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l'Estat espanyol”. “El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d'intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim', hi afegeix.A banda d'aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat i formularà també un seguit de preguntes per a la seva resposta escrita, i faran un seguiment exhaustiu de l'actuació a tots els municipis del litoral català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona